Thievery Corporation: 5 τραγούδια που δεν πρέπει να λείπουν απ’τις playlist

Eπιστρέφουν στην Αθήνα το καλοκαίρι

Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington που δημιουργήθηκε το 1995 από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, έχει χαράξει μια λαμπρή καριέρα και καθόρισε την ηλεκτρονική μουσική με μια σειρά σπουδαίων δίσκων που πλέον θεωρούνται κλασικοί.

Release Athens 2024: Jain και Telanova - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Αντλώντας έμπνευση από μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών, από dub/reggae μέχρι jazz και bossanova, και με ένα καινοτόμο ήχο που πλαισιώνεται από κοινωνικά συνειδητοποιημένους στίχους, το γκρουπ απέκτησε φανατικό κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Release Athens 2024: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τους Duran Duran

Με αφορμή την επιστροφή τους στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του Release Athens 2024 (μαζί με τους εξίσου άψογους Black Pumas), ξεχωρίσαμε πέντε χαρακτηριστικά τραγούδια απ’την εκτεταμένη δισκογραφία τους, που αναδεικνύουν και το βάθος και την ποικιλομορφία τους και πρέπει να έχουν θέση στις spotify λίστες σας.

 

1. Lebanese Blonde (2000)

Ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια τους. Η ανατολίτικη μελωδία σε συνδυασμό με τα υπέροχα φωνητικά της Pam Bricker, δημιουργούν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα, συνώνυμη του στυλ των Thievery Corporation.

2. The Richest Man In Babylon (2002)

Τραγούδι που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ένα πραγματικό all-time classic, με τη πληθωρική παρουσία του Notch στα φωνητικά που δένει άψογα με το reggae ρυθμό. Από αυτά τα σπάνια κομμάτια που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να ακούμε.

3. Amerimacka (2005)

Με τον Notch να αναλαμβάνει και εδώ τα φωνητικά, το "Amerimacka" είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι που ενώνει την αμερικανική με την τζαμαϊκανή μουσική παράδοση. Εδώ σε μια καταπληκτική live εκτέλεση.

4. Warning Shots (2005)

Με τους Sleepy Wonder και Gunjan, το "Warning Shots" είναι ένα απ’τα πιο επιδραστικά κομμάτια που έγραψαν ποτέ. Φοβεροί στίχοι και ένας ρυθμός που δεν φεύγει με τίποτα απ’το μυαλό. Αριστούργημα!

5. Letter To The Editor (2017)

Ένα σύγχρονο classic, με τη εντυπωσιακή Racquel Jones να απογειώνει το τραγούδι. Η ικανότητα τους να συνδυάζουν διαφορετικά είδη στα καλύτερά της.

Οι Thievery Corporation θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού την Τρίτη 9 Ιουλίου, με co-headliners τους Τεξανούς Black Pumas να πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα.

Επισκέψου το www.releaseathens.gr για όλες τις πληροφορίες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top