Δημοπρατείται προσχέδιο του «A Hard Rain's A-Gonna Fall» του Μπομπ Ντίλαν

Στις 29 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο

Στο «σφυρί» θα βγει ένα πρωτότυπο προσχέδιο των στίχων του Μπομπ Ντίλαν για το τραγούδι του «A Hard Rain's A-Gonna Fall», από τον Οίκο Sotheby's στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Η τιμή πώλησής του εκτιμάται από 150.000-200.000 λίρες.

«Τα σβησίματα και οι αναθεωρήσεις προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, δεδομένου ότι αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του οίκου.
dylan.jpg

Όσο γι' αυτό που προμηνύει το τραγούδι διαμαρτυρίας «Hard Rain 's A-Gonna Fall», ο Ντίλαν έχει δώσει κατά καιρούς ο ίδιος ασυμβίβαστες απαντήσεις.

Έχει υποστηρίξει (και επίσης αρνηθεί) ότι γράφτηκε ως απάντηση στην κρίση της Κούβας, αλλά έχει από καιρό σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Κάρνεγκι Χολ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1962, μερικές εβδομάδες πριν ξεσπάσει «η κρίση των πυραύλων» στην Κούβα.

Το προσχέδιο των στίχων του τραγουδιού -γραμμένοι σε γραφομηχανή-, προηγείται της παρουσίασης στο Carnegie Hall και «δείχνει μια για πάντα ότι η δομή και το θέμα είχαν ολοκληρωθεί πριν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top