Προμηθέας Δεσμώτης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σ��ο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στις 21 και 22 Αυγούστου

Το Φεστι��άλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί την παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Προμηθέας Δεσμώτης, το έργο του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, για δύο παραστάσεις στις 21 και 22 Αυγούστου 2015, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Μοναχικός αντάρτης ο Προμηθέας, αντιστέκεται στον Δία χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία είναι αμείλικτη. Ο απείθαρχος Τιτάνας υπομένει μαρτύρια καθηλωμένος σ’ έναν ερημικό βράχο, ώσπου καταποντίζεται, μαζί με τις Ωκεανίδες, από τον κεραυνό του Δία. Τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου μιλά, ανάμεσα σε άλλα, για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας.

Μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, ο ταλαντούχος Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον Προμηθέα Δεσμώτη, στη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πλαισιωμένος από αξιόλογους ηθοποιούς –τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο, τον Γεράσιμο Γεννατά κ.ά.– και εξαμελή χορό.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Μουσική: Lost Bodies

Ερμηνεύουν: Τάσος Νούσιας, Γεράσιμος Γεννατάς, Marlene Kaminski, Δημήτρης Κουρούμπαλης

Συμμετέχει 6μελής χορόςΠληροφορίες

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


Ημερομηνία: 21-22 Αυγούστου 2015, στις 21:00


Τιμές εισιτηρίων: VIP: 40€, 32€ (ομαδικό)
Ζώνη Α: 30€, 24€ (ομαδικό)
Ζώνη Β: 20€, 16€ (ομαδικό)
Άνω Διάζωμα: 10€
Φοιτητικό, Άνω 65: 15€, 10€
Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top