Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων:Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις έως τις 24 Μαΐου

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων:Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη.

Περισσότερα από 50 δημόσια μουσεία και περίπου 30 αρχαιολογικοί χώροι συμμετέχουν με πλήθος εκθέσεων, ημερίδων, διαλέξεων, θεματικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσικών εκδηλώσεων κ.α. στον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτοί με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το ισχύον ωράριό τους.

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Τιμώμενο από το Ελληνικό Τμήμα του
ICOM μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων) , όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις έως τις 24 Μαΐου.


Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και ώρα 7 μμ. με
σύντομες ομιλίες, περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, προβολές ταινιών και συναυλία σύγχρονης μουσικής. Ομιλητές θα είναι η κ. Αλεξάνδρα Μπούνια, Αν. Καθηγήτρια Μουσειολογίας του Παν/μίου Αιγαίου, η κ. Χριστίνα Αγριαντώνη, Ομ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Παν/μίου Θεσσαλίας και ο κ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθ. Σύμβουλος της Τεχνόπολης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top