Ενοχλημένος ο Σωτήρης Χατζάκης από την στάση των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου!

Διαβάστε την αιχμηρή επιστολή που τους απέστειλε

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης φανερά ενοχλημένος από την απόφαση των εργαζομένων να προκηρύξουν στάση εργασίας στις 22 Απριλίου, απέστειλε μία αιχμηρή επιστολή, με πλήθος ερωτημάτων, προς τους εργαζόμενους της πρώτης κρατικής σκηνής.

Στην επιστολή του, ο καλλιτεχνικός δι��υθυντής του Εθνικού, στηλιτεύει την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, εγκαλώντας τους, εμμέσως, για σύμπλευση με τον υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Διερωτώμαι για ποιον λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου προκηρύσσει στάση εργασίας; Μήπως επειδή η μισθοδοσία των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου δεν έχει καθυστερήσει ποτέ, ούτε μία ημέρα; Επειδή απολαμβάνουν το προνόμιο της ομαδικής ιδιωτικής νοσοκομειακής ασφάλισης;

Επειδή λαμβάνουν μηνιαίως δωροεπιταγή 50 ευρώ για αγορές σε σούπερ μάρκετ; Μήπως επειδή το Εθνικό Θέατρο είναι ένας υγιέστατος οικονομικά οργανισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα του οποίου την 31η Μαρτίου 2015 ανέρχονται στο ποσό των 2.788.446,42 ευρώ;» είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο Σωτήρης Χατζάκης στην επιστολή του, στην οποία επισυνάπτει κατάσταση με τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού.

Και κλείνει καταλήγοντας:«Τους παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος συνομιλεί μαζί τους, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα».

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε, ότι ο κ. Ξυδάκης σε συνάντηση που είχε με τον κ. Χατζάκη του είχε ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευ��υντή του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου να «έρθουν νέοι άνθρωποι στην πρώτη σκηνή της χώ��ας που θα υλοποιήσουν ένα νέο όραμα», αλλά εκείνος είχε αρνηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top