Αμφίπολη: «Τώρα πλέον μπαίνουμε στο ''κυρίως'' ταφικό μνημείο» δήλωσε η Λ. Μενδώνη

Κ. Τασούλας: Η επένδυση στον Πολιτισμό έχει συναρπαστικό πολλαπλασιαστή

​Τα καινούργια, σημαντικά δεδομένα για τον τάφο της Αμφίπολης, μας έρχονται από τις δηλώσεις της γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Λίνας Μενδώνη στο Έθνος της Κυριακής και του γεωλόγου και εκ των συντελεστών της Σεισμικής Τομογραφίας του '97-'98, Λάζαρου Πολυμενάκου, που επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του ότι υπάρχει μεγάλο υπόγειο οικοδόμημα.

«Τώρα πλέον μπαίνο��με στο ''κυρίως'' ταφικό μνημείο. Χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε το βάθος του μνημείου. Συνεχίζονται οι εργασίες στον 3ο και 4ο θάλαμο και πιστεύω ότι σε έναν μήνα από σήμερα θα πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της φάσης. Το συνεργείο προχωρά κάνοντας υποστυλώσεις και εκεί δουλεύουν 30 άνθρωποι. Από το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ο καθένας από αυτούς έχει τον ρόλο του» δήλωσε η κυρία Μενδώνη.
Κ. Τασούλας: Η επένδυση στον Πολιτισμό έχει συναρπαστικό πολλαπλασιαστή

«Ο Πολιτισμός είναι ένας από τους μεγάλους μαγνήτες του Τουρισμού, και ο Τουρισμός είναι μία πηγή θαυμασμού για τον Πολιτισμό» τόνισε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος με την γγ, Λίνα Μενδώνη, και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιούν 4ημερο οδοιπορικό στον νομό, ώστε να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα προβλήματα, που σχετίζονται με τις Εφορίες Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ο Πολιτισμός, είπε ο υπουργός, είναι μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές κινήσεις που μπορεί να κάνει η πολιτεία και παρέθεσε το αποτέλεσμα σχετικής μελέτης:

«Η επένδυση στον Πολιτισμό έχει μετρηθεί από το ΥΠΠΟ, με μια πρόσφατη μελέτη που κάναμε και έχει συναρπαστικό πολλαπλασιαστή. Ένα εκατομμύριο ευρώ δίνεις στον Πολιτισμό και έχεις απόδοση για την κοινωνία και για την οικονομία, 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, έχοντας αυτή την εμπειρία, το ΥΠΠΟ ετοιμάζεται σε κάθε νομό της χώρας, έτσι αυτές τις ημέρες και στα Γιάννενα, για τη νέα του εργασία τα επόμενα έξι χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε με τις περιφέρεις και τους δήμους, με τις μητροπόλεις και θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε το έργο που έχουμε κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φουντώνουν οι εικασίες για την Αμφίπολη: Νέα θεωρία για το «μυστικό» του μνημείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top