Alvin Lee: Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Ten Years After

Παρουσιάστηκαν επιπλοκές σε επέμβαση ρουτίνας

​To θρυλικό βρετανικό συγκρότημα Ten Years After θρηνεί την απώλεια του κιθαρίστα και αρχηγού του, Alvin Lee, o οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 68 ετών. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ισπανία, ενώ η οικογένειά του συντετριμμένη δήλωσε: «Χάσαμε έναν λατρεμένο σύντροφο και πατέρα, ο κόσμος έχασε ένα μεγάλο μουσικό».
Τα αίτια του θανάτου του οφείλονται σε επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας.
Το συγκρότημα μεσουράνησε τις δεκαετίες '60 και '70, ενώ ο ίδιος στα 50 χρόνια της καριέρας του συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Τζορτζ Χάρισον και ο Ρον Γουντ. Από το συγκρότημά του, γνωστές είναι οι επιτυχίες «Hear Me Calling», «I'd Love to Change the World» και «Love Like a Man».
Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του ήταν η εμφάνισή του στο θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock τον Αύγουστο του 1969. Μάλιστα, το κομμάτι του «Ι' m Going Home» περιλαμβάνεται τόσο στην ταινία «Woodstock» όσο και στο άλμπουμ που τη συνόδευε.
Ο Lee είχε ολοκληρώσει τον περασμένο χρόνο το 14ο άλμπουμ του με τίτλο «Still on the Road to Freedom» και θα το παρουσίαζε στο Παρίσι στις 7 Απριλίου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top