Η Κατερίνα Λέχου και ο Άρης Σερβετάλης μαζί στην παράσταση "Χάρτινα Λουλούδια"

Από 8 Οκτωβρίου στο θέατρο Ιλίσια

Η Κατερίνα Λέχου και ο Άρης Σερβετάλης μαζί στην παράσταση "Χάρτινα Λουλούδια"
Της Κατερίνας Γεωργίου
Μπορεί εμείς να τους αγαπήσαμε πολύ μέσα από την τηλεοπτική τους παρουσία στη σειρά «το ταίρι μας», αλλά οι δυο ηθοποιοί από τότε ξανασυναντιούνται επί σκηνής και μάλιστα για ένα έργο ιδιαίτερο. Οι ταλαντούχοι Κατερίνα Λέχου και Άρης Σερβρετάλης πρωταγωνιστούν στην σκηνή του θεάτρου Ιλίσια στο αριστουργηματικό έργο του χιλιανού συγγραφέα, Egon Wolff, «Χάρτινα Λουλούδια», σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Η αυλαία του θεάτρου ανοίγει τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη σε εναλασσόμενο ρεπερτόριο με το έργο του J.B.Priestley «O Επιθεωρητής έρχεται» που θα αρχίσει την ίδια εβδομάδα.
Πρόκειται για μια σκληρή και ποιητική εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης που αναζητά, διεκδικεί, ικετεύει και κατατροπώνει στον αγώνα για αγάπη, αποδοχή, επιβολή και κυριαρχία. Μια αποκαλυπτική ανατομία της ασταμάτητης πάλης των φύλων, των τάξεων, των ιδεολογιών και της διαφορετικότητας, που συνθέτει αυτόν τον όμορφο και άγριο κόσμο. Η μετάφραση του έργου είναι της Εύας Μπίθα, τα σκηνικά- κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα, οι ειδικές κατασκευές Γκάι Στεφάνου και η μουσική Lost Bodies και με την καλλιτεχνική συνεργασία της Φρόσως Κορρού. Φυσικά την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου έχει ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Όσο για την πρώτη παράσταση των «Χάρτινων Λουλουδιών» δόθηκε στο Σαντιάγκο το 1970 και από πολλούς θεωρήθηκε το καλύτερο έργο, αφού αντανακλά το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στην τάξη των προνομιούχων και το περιθώριο, την πάλη ανάμεσα στα άτομα και την απομόνωση των ανθρώπων στον μικρόκοσμό τους, τη βία που ασκεί η ίδια η κοινωνία, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη και τρυφερότητα. Οι μεταφορές και τα σύμβολα χρησιμοποιούνται στην κάθε σκηνή προοδευτικά μέχρι να θεμελιωθούν σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες και προκαλούν τον θεατή να εμπλακεί συναισθηματικά στην ανηλεή σύγκρουση των δυο ηρώων. Ο Μπαρακούντα είναι ένας από τους “Los rotos”, ένας φτωχοδιάβολος, περιθωριακός, άστεγος, απελπισμένος, αλλά ��αράλληλα και πονηρός, χειριστικός. Εισβάλει στο σπίτι της Εύας που είναι το αντίθετό του, δηλαδή πολιτισμένη, εκλεπτυσμένη, ειλικρινής και ξεκάθαρη. Η σύγκρουση ανάμεσά τους θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και γι’ αυτό το διαμέρισμα της Εύας γίνεται τελικά ένα παγκόσμιο πεδίο μάχης.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top