Αυτά είναι τα πιο περίεργα ζώα του πλανήτη!

Τα βρήκαμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και το star.gr έψαξε και βρήκε τα πιο περίεργα ζώα του πλανήτη! Πρόκειται για ζώα τα οποία σίγουρα δε θα σας κερδίσουν με την ομορφιά τους αλλά με την ιδιαιτερότητα που έχουν στην εμφάνιση!

Οκάπι

Οκάπι

Οκάπι

Με κεφάλι καμηλοπάρδαλης, σώμα αλόγου και πόδια ζέβρας, το οκάπι μοιάζει σα να βγήκε από παραμύθι η βιβλίο μυθολογίας . Αυτό το αφρικανικό χορτοφάγο ζώο αποτελούσε μυστήριο ως το 1901, όταν καταχωρίστηκε ως ένα νέο γένος καμηλοπάρδαλης: «Okapia johnstoni». Σήμερα ζουν ελεύθερα 15.000 οκάπι, τα οποία δύσκολα εντοπίζονται στη χαμηλή βλάστηση του τροπικού δάσους Ιτούρι, του Ανατολικού Κονγκό.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων σήμερα και τα περιστατικά κακοποιησης εξακολουθούν να προκαλούν ντροπή - Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μαϊμού με προβοσκίδα

Μπορεί να μοιάζει με καρτούν, όμως είναι πραγματικότητα. Η μαϊμού με προβοσκίδα, ή αλλιώς μαϊμού με μακριά μύτη είναι από τα πιο παλιά είδη μαϊμούς, με κοκκινωπό-καφέ τρίχωμα και ζει στα δάση του νησιού Βόρνεο της Ινδονησίας.

Μαϊμού με προβοσκίδα

Μαϊμού με προβοσκίδα

Οι ντόπιοι αποκαλούν την καφέ μαϊμού ως «ολλανδική» ή «ολλανδό», καθώς παρατήρησαν ότι και οι Ολλανδοί αποικιοκράτες είχαν μεγάλη κοιλιά ή μύτη. 

Γκάριαλ

Γκάριαλ

Γκάριαλ

Το γκάριαλ είναι ένα μεγάλου μεγέθους ερπετό που βρέθηκε στα σκοτεινά νερά της βόρειας Ινδίας και των γύρω χωρών.  Φτάνει μέχρι και 6,25 μέτρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός του κροκόδειλου γκάριαλ θεωρείται ότι είναι μικρότερος από 235.

Καπιμπάρα

Ο υδρόχοιρος  επίσης γνωστός σαν καπιμπάρα,  είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό που ζει σήμερα στον κόσμο.

Καπιμπάρα

Καπιμπάρα

Είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος περισσότερο από ένα μέτρο. Το καπιμπάρα έχει ένα κοντό κεφάλι σε σχέση με το σώμα του και δεν έχει καθόλου ουρά.

Ντιγκόνγκ

Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ είναι ένα θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων ή σειρηνοειδών. Τα δύο αυτά ζώα αποκαλούνται συχνά "θαλάσσιες αγελάδες". Το όνομα ντιγκόνγκ προέρχεται από τη λέξη duyung, που σε διάλεκτο της Μαλαισίας σημαίνει "κυρά της θάλασσας" ή "γοργόνα".

Ντιγκόνγκ

Ντιγκόνγκ

Έχει σώμα κυλινδρικό, που στο πίσω μέρος καταλήγει σε διχαλωτή και οριζοντίως πεπλατυσμένη ουρά. Το δέρμα του είναι παχύ, με διάσπαρτες τρίχες.

Slender Loris

Slender Loris

Ο Slender Loris περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, κινούμενος με αργές και ακριβείς κινήσεις. Έχει μεγάλα μάτια τα οποία του προσφέρουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

Λεμούριος 

Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται[3]με εξαφάνιση. Επίσης, αρκετά είδη απειλούνται εξαιτίας της λαθροθηρίας.

Λεμούριος 

Λεμούριος

Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών.

Soft-Shell χελώνα

Soft-Shell χελώνα

Soft-Shell χελώνα

Το μόνο που θυμίζει κανονική χελώνα στην προκειμένη περίπτωση είναι το σχήμα του σώματος της. Ένας από τους πιο παράξενους ενυδρειακούς οργανισμούς  είναι η χελώνα με το μαλακό κέλυφος ή αλλιώς η μαλακοχέλυα νεροχελώνα. Μέλη αυτής της υπεροικογένειας άρχιζαν να εμφανίζονται πριν από 80-75 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top