Σκληρή απάντηση της αντιπολίτευσης στο διάγγελμα Τσίπρα

Το ειρωνικό σκίτσο της Guardian

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το τέλος των μνημονίων, εξαπολύοντας πυρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Διάγγελμα Τσίπρα για το τέλος των Μνημονίων: «Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή»

Μητσοτάκης: «Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί η νέα παράσταση Τσίπρα»

Καμμένος: «Μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια»

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος προεξόφλησε ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν το Μάιο του '19, διεκδικεί το δικό του μερίδιο για τη σημερινή μέρα εξόδου από τα μνημόνια. Όμως σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας. Απεδείχθη όμως ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η απάντηση του ΚΚΕ στο διάγγελμα 

«Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν "νέα εποχή" βασίζεται πάνω στα "αποκαΐδια" των  δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας».

Ένωση Κεντρώων: «Υπήρχε ένας Τσίπρας ο οποίος έσκιζε τότε και αναθεμάτιζε τα μνημόνια…»

Πώς αντέδρασε το «Ποτάμι»

«Οι Έλληνες όντως δεν είναι λωτοφάγοι. Και ξέρουν κυρίως ότι η τυχοδιωκτική διακυβέρνηση του '15 φόρτωσε στη χώρα άλλο ένα μνημόνιο και ζημιά πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων».

«Η χώρα συνεχίζει να υποφέρει από τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της ξενοκρατίας, την οποία υπηρετεί με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας, θυσιάζοντας τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Γ. Γ της Χρυσής Αυγής.      

Το ειρωνικό σκίτσο της Guardian

Η είδηση της εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια έκανε το γύρο του κόσμου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Το αμερικανικό CNBC γράφει ότι : «Ο Τσίπρας ανακοινώνει την ημέρα ελευθερίας μετά της έξοδο της Ελλάδας από τη στήριξη». 

Όμως  το σκίτσο της βρετανικής εφημερίδα Guardian έκλεψε την παράσταση. Απεικονίζει τη χώρα μας ως έναν σκελετό με φόντο τα καμένα, που πανηγυρίζει το τέλος των μνημονίων, υπό τον ειρωνικό τίτλο : «Καλά νέα: Η Ελλάδα εξέρχεται από την λιτότητα...»

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top