Μητσοτάκης: «Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί η νέα παράσταση Τσίπρα»

Η σκληρή απάντηση στο διάγγελμα για το τέλος των Μνημονίων

Μια παράσταση που «προκαλεί μόνο θλίψη και οργή» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σημερινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη, μέσω του οποίου ανακοίνωσε το τέλος των Μνημονίων.

Ο αρχηγός της «Νέας Δημοκρατίας» έδωσε σκληρή απάντηση στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι «ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος», καθώς μετά το τρίτο «αχρείαστο» μνημόνιο Τσίπρα, αρχίζει ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο.

Διάγγελμα Τσίπρα για το τέλος των Μνημονίων: «Η Ιθάκη είναι μόνη η αρχή»

Στην Ιθάκη έφτασε με ελικόπτερο ο Αλέξης Τσίπρας

«Δε φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής καθώς σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ανατρέχει στο παρελθόν σημειώνοντας ότι «έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Αντ' αυτού, υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που μας στοίχισε πάνω από 100 δισ.  Και τώρα αρχίζει το τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Με λιτότητα διαρκείας. Νέες μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων και εισφορών. Εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Και πολύ αυστηρή επιτήρηση».

Για να καταλήξει λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «δε συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top