Στην Ιθάκη έφτασε με ελικόπτερο ο Αλέξης Τσίπρας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάγγελμα έχει μαγνητοσκοπηθεί

Τσίπρας διάγγελμα Ιθάκη

Πρώτη δημοσίευση 21/08/2018 08:24

 

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιθάκη.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής, ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το δημαρχείο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το τέλος των Μνημονίων έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί. Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η υποδοχή στο Βαθύ έγινε από τη βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα, θα περπατήσει στην πόλη και θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Μέντωρ», το οποίο θα του παραθέσει ο δήμαρχος Ιθάκης.

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ»

Η επίσκεψη στην Ιθάκη σηματοδοτεί «το τέλος μίας σύγχρονης οδύσσειας, κατά την οποία πέρασαν δύσκολα οι Έλληνες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο Δημαρχείο του νησιού.  

Όπως είπε η Ιθάκη «είναι ένας ιστορικός τόπος, ένας παράδεισος» και δήλωσε ευτυχής, που η εικόνα του νησιού θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο». 

Σημείωσε πάντως ότι η άφιξη στην Ιθάκη «δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας». Αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα νησιά, ενώ έκανε αναφορά στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, που όπως είπε, θα στηρίξει και το Ιόνιο και όχι μόνο τα νησιά του Αιγαίου. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Με  ανακοίνωσή του, το Μαξίμου έκανε λόγο για «επίσκεψη» του Πρωθυπουργού στο νησί του Ιονίου.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχτηκε για να ανακοινωθεί το τέλος της… οδύσσειας του προγράμματος στήριξης αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Παρά τα αρχικά πλάνα, οι τόνοι στην κυβέρνηση είναι χαμηλοί λόγω της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Διάγγελμα για την έξοδο και ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Τσίπρας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανακατατέψει την τράπουλα στο υπουργικό συμβούλιο.

Αρχικά, πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο κ. Τσίπρας εξετάζει τόσο να μετακινήσει κάποιο πρόσωπο που ήδη βρίσκεται στην κυβέρνηση, όσο και το να αξιοποιήσει κάποιον εξωκοινοβουλευτικό, ακόμη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Αμετακίνητοι πρέπει να θεωρούνται ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας μόνο εάν ο ίδιος το ζητήσει. 

Εκτός υπουργικού συμβουλίου ενδέχεται να βρεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών ή θα μείνει στη θέση του ή θα βγει από την κυβέρνηση, με τις πιθανότητας να αναλάβει και τέταρτο υπουργείο (έχει περάσει ήδη από Εργασίας και Περιβάλλοντος) να είναι πολύ μικρές.

Στην κυβέρνηση θα παραμείνει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος όμως ίσως μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Το τι καραμπόλα μπορεί να γίνει με τον υπουργό Υποδομών, εξαρτάται από τις αποχωρήσεις, καθώς κάποια σενάρια τον θέλουν υποψήφιο ακόμη και για το υπουργείο Εσωτερικών.

Με υπουργοποίηση φλερτάρει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το αν θα μετακινηθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top