2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες ΜΑΤ, drones ελικόπτερο και προσαγωγές

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Πρωθυπουργού

Drones, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ,  2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ και δύο Αύρες βρίσκονται… «επί ποδός» για την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προληπτικές προσαγωγές.

Ο Πρωθυπουργός μιλά σε πολιτική εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης- Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».  

Υπό τον φόβο πιθανών επεισοδίων, οι Αρχές έχουν μετατρέψει την πόλη της Θεσσαλονίκης σε φρούριο. Σύμφωνα μάλιστα με το thestival, οι αστυνομικοί προσήγαγαν  απόγευμα της Παρασκευής, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, ο οποίος βρισκόταν  έξω από το Αλεξάνδρειο.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη. 

Ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Λουκέτο στο ΑΠΘ

Στα πλαίσια των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί, αποφασίστηκε να κλείσει και το ΑΠΘ.

Με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό πως δε θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. «Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top