Οδηγούμε τη νέα BMW 116d M Sport Shadow Line Advanced

Δυναμική στην εμφάνιση και απολαυστική στην οδήγηση 

BMW 116d  Sport Shadow Line Advanced  

Οι Γερμανοί σχεδιαστές πριμοδότησαν την σειρά 1 της ήδη όμορφης Βαυαρής  με στοιχεία που αν μη τι άλλο ενισχύουν την δυναμική της εμφάνιση. Το μαγικό γράμμα “M” μπορεί στην περίπτωση μας να μην συνοδεύεται από τις ανάλογες επιδόσεις όμως την αναβαθμίζει   σε υψηλά επίπεδα. Η έκδοση Sport Shadow Line Advanced  εστιάζει κυρίως στα σπορ χαρακτηριστικά. Εξωτερικά υπάρχουν ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες , πλευρικά μαρσπιέ  πίσω αεροτομή μαύρο χρώμιο στην εξάτμιση  μαύρα πλαίσια στα παράθυρα, τροχοί ελαφρού κράματος M Sport των 18 ιντσών, σε απόχρωση Jet Black, με ελαστικά runflat διαστάσεων 225/40 εμπρός και 245/35 πίσω. Εντυπωσιακό πραγματικά αποτέλεσμα που όπως θα δείτε στη συνέχεια δεν είναι μόνο πουλ(άω)- μούρ(η) αλλά συνεισφέρει θετικότατα και στην οδική συμπεριφορά. Περνώντας στο εσωτερικό εκτιμάς άμεσα την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

 

 

Μαλακά πλαστικά στο ταμπλό με ραφές που παραπέμπουν σε δέρμα. Άψογο  φινίρισμα και συναρμογή μ ε τα φιλέτα  αλουμινίου Aluminium Hexagone και τις μπλε λεπτές αποχρώσεις συμπληρώνουν την εικόνα ενώ τα σπορ καθίσματα με τις επενδύσεις αλκαντάρα αγκαλιάζουν το σώμα προσφέροντας κορυφαία πλευρική στήριξη. – Το σύστημα multimedia iDrive προβάλει τις πληροφορίες στην  έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5 ιντσών. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για 5 επιβάτες ενώ για τις αποσκευές σας υπάρχουν διαθέσιμα 360 λίτρα. Κλείνουμε την βαριά πόρτα πατάμε τον διακόπτη εκκίνησης  και ξεκινάμε .Η πρώτη έκπληξη έρχεται από τον κινητήρα. Κοιτάμε το στροφόμετρο για να σιγουρευτούμε ότι είναι όντως πετρελαιοκίνητο .

 

 

Το μοτέρ των 1.5 λίτρων .είναι εντελώς αθόρυβο  στο πάτημα του γκαζιού .Τα 116 άλογα στις 4000 σ.α.λ.  αναπτύσσουν ταχύτητα με ομαλό τρόπο χωρίς ξεσπάσματα και με πολιτισμένη λειτουργία που κάθε άλλο παραπέμπει σε τρικύλινδρο μοτέρ. Στο πάτημα του γκαζιού και στην επιλογή Sport στα προγράμματα οδήγησης  και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic κιβώτιο των 8 σχέσεων η BMW 116d M Sport Shadow Line Advanced  αναπτύσσει ταχύτητα με γρήγορους ρυθμούς με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 10,3 δευτερόλεπτα. Βγαίνουμε στον ανοιχτό δρόμο  και βλέπουμε ότι με άνεση η βελόνα του ταχύμετρου ανεβαίνει στα 200+ χλμ./ώρα. Η ροπή των 27,5 κιλών στις 1.750-2.250 σ.α.λ., δίνει μεγάλη ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές και διευκολύνει αφάνταστα μέσα στην πόλη όπου με το ελαφρύ πάτημα γκαζιού αν μη τι  άλλο προσφέρει δύναμη που παραπέμπει σε περισσότερα κυβικά εκατοστά .Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν τρείς ακόμη επιλογές προγραμμάτων οδήγησης Eco Pro, Comfort και Sport+.Στην τελευταία που απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά συστήματα αρχίζεις να χαίρεσαι τα παιχνίδια με την ουρά του αυτοκινήτου

 

 

Πάτημα του γκαζιού και ο diesel κινητήρας που στην λειτουγάι του θυμάζει βενζινοκινητήα ανεβάζει εύκολα στροφές το τιμόνι ανάποδα και η «μπέμπα» γυρίζει και σου δίνει αυτό το ..παλιό γνώριμο αίσθημα που είχες με τα αυτοκίνητα του παρελθόντος χωρίς τα»ενοχλητικά» που λέει ο λόγος ηλκετρονικά βοηθήματα ευστάθειας. Η αλήθεια έιναι ΄τι εμείς κινηθήκαμε το περισσότερο χρονικό διάστημα με την επιλογή  Eco όπου είδαμε την μέση κατανάλωση να πέφτει στα 5,5 λίτρα. Όμως ακόμη και στην Sport η μέση κατανάλωση πετρελαίου δεν ξεπέρασε  ατα 7 λίτρα τιμή που ικαοποιείο και με το παραπάνω.

 

 

Στον δρόμο τώρα η «μπέμπα»  χάρη στο εξεραιτικό σύστημα  διεύθυνσης με την συνεχή πληροφόρηση και στην σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, δεν γέρνει ακόμη και σε υψηλή ταχύτητα με τα υψηλά και τα περιθώρια πρόσφυσης. Την ίδια στιγμή παρά ττην σκληρή ρύθμιση και τιςς 18 αρες ζ΄ντες με τα χαμηλού προφίλ ελαστικά αντίθετα απόότι περιμέναμε οι κραδασμοί στις εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου  φιλτράρονταν σε πολύ καλό βαθμό. Όμως στο τελευταίο συνεισφέρει και το «δέσιμο» των μερών της BMW αλλλά και το άκαμπτο πλαίσιο.

 

 Όσον αφορά τον εξοπλισμό θα τον χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα πλούσιο καθώς πέρα από το πακέτο M Sport Shadow Line Advanced υπάρχει το πακέτο συνδεσιμότητας ,το navigation, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός αισθητήρες παρκαρίσματος , Cruise control LED φωτιστικά σώματα με σύστημα πλύσης, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες και το πακέτο ασφαλείας . Η γεύση που σου μένει στο τέλος της δοκιμής είναι γλυκιά . Η BMW 116d M Sport Shadow Line Advanced είναι όμορφη, δυναμική, διασκεδαστική στην οδήγηση,ασφαλής και προσφέρεται στην τιμή των 34.690ευρώ, παρέχοντας όφελος έως και κατά 7.900 ευρώ σε όποιον την επιλέξει, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό της.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top