Παναγιωτόπουλος: Τι έχει προσφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία 

Συναντήθηκε και με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες  

panagiotopoulos austin

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, στη Διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ  Λόιντ Ώστιν.  

Ρωσία: «Θα τραβήξουμε την παγκόσμια προσοχή» στην επέτειο του πολέμου

Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν στη Διάσκεψη για την Άμυνα στην Ουκρανία      

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν Υπουργοί και άλλοι υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι από 54 χώρες, συζητήθηκαν δε οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη ταχείας παροχής αμυντικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης  του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων  Δυνάμεων,  και της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για την κάλυψη κενών σε αμυντικά συστήματα.

Παναγιωτόπουλος: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η εισβολή στην Ουκρανία 
 

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκαλεί ο πόλεμος στο λαό της Ουκρανίας. 

Υπουργείο Άμυνας: Επιβεβαίωσε την «τράμπα» αρμάτων μάχης με τη Γερμανία 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά και, προσφάτως, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Υπουργείο Άμυνας: Επιβεβαίωσε την «τράμπα» αρμάτων μάχης με τη Γερμανία 

Στο περιθώριο της συνάντησης του UDCG o Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του  Λόιντ Ώστιν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top