Τσαβούσογλου: Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα με τον σεισμό

«Θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας»

Το βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας κατέδειξε με δηλώσεις του σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου / Βίντεο: Σκάι

Για νέα σελίδα, που άνοιξε στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα μετά τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα, έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα».

Δένδιας στο Star: Η εικόνα από τον σεισμό που με συγκλόνισε στην Τουρκία 

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη συμπαράστασή του στην Τουρκία, τόνισε: «Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή».

Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε νέα εισροή Σύρων προσφύγων μετά τον σεισμό

Υπενθυμίζεται πως, εκτός από την αποστολή των δυνάμεων της ΕΜΑΚ στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε ο ίδιος τις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές.

«Efharisto poli file»: To πρωτοσέλιδο της «Hurriyet» για την Ελλάδα

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υποδέχεται τον κ. Δένδια στο αεροδρόμιο με μια θερμή αγκαλιά.

Τσαβούσογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία Δένδια»

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, κατά την επίσκεψη Δένδιας στις περιοχές που επλήγησαν

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, κατά την επίσκεψη Δένδιας στις περιοχές που επλήγησαν / Φωτογραφία από Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να βοηθάει και διμερώς την Τουρκία με όποιες δυνατότητες έχει, αλλά και στο πλαίσιο της δικής της συμμετοχής στην ΕΕ και στο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ».

Τουρκία: Ευχαριστίες πολιτικών στην Ελλάδα και διθυραμβικά σχόλια ΜΜΕ

«Είναι αυτονόητο ότι οι Τούρκοι συνάνθρωποί μας, όπως και οι Σύροι συνάνθρωποί μας στον βαθμό που μπορούμε, θα έχουν την υποστήριξή μας», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top