Κορωνοϊός: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια των εργαζόμενων που νοσούν

Γνωμάτευση γιατρού ζητά ο ΕΦΚΑ για την αναρρωτική άδεια

Αναρρωτική άδεια πέντε ημερών δικαιούνται οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, που θα νοσήσουν με κορωνοϊό.

Μάλιστα, για να δοθεί η άδεια αρκεί το θετικό rapid test και δε χρειάζεται μοριακό τεστ.

Ωστόσο, αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), καθώς δεν είναι αρκετό το να προσκομίσει ένας εργαζόμενος θετικό rapid test ή PCR για να πληρωθεί την αναρρωτική άδεια λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 5 μέρες άδεια σε όσους βγουν θετικοί, εμβολιασμένους και μη

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ,  Όμηρος Τσάπαλος, «όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

«Αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά», υποστήριξε ο κ. Τσάπαλος.

Σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, είπε πως σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top