Μάτι: Ο Τόσκας εξηγεί γιατί δεν ενημέρωσε τον Τσίπρα για τους νεκρούς

«Οι πληροφορίες ήταν ασαφείς»​​​​​​​

Εξηγήσεις για την μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των πρώτων νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι επιχείρησε να δώσει ο Νίκος Τόσκας.

Ο -τότε- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία δεν έγινε κανένας λόγος για νεκρούς, αν και ήδη μετρούσαμε τα πρώτα θύματα στο Μάτι, είπε πως οι πληροφορίες ήταν ασαφείς και γι’ αυτό τον λόγο δεν ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα. 

Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα βλέποντας το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

Ο ίδιος -μιλώντας στον Σκάι- υποστήριξε ότι προτεραιότητα εκείνες τις ώρες ήταν «η μάχη για τους ζωντανούς».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η έρευνα του Αλέξη Παπαχελά στον Σκάι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες είχαν ήδη δώσει αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς, εκ των οποίων κάποιοι είχαν απανθρακωθεί, προτού φτάσει ο πρωθυπουργός στο συντονιστικό κέντρο στο Χαλάνδρι.

Μάτι: Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά

Μάλιστα, ένας από τους υπεύθυνους ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στην επικοινωνία με τους ασυρμάτους πως «έχει νεκρούς αλλά δεν τους ανακοινώνουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα από την πόλη Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, φτάνοντας εκεί στις 23.30 της 23ης Ιουλίου.

Τι είχε πει ο κ. Τόσκας στη συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου στις 26 Ιουλίου 2018 για τη φονική πυρκαγιά, στην οποία συμμετείχαν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και οι αρχηγοί πυροσβεστικής και αστυνομίας, ο κ. Τόσκας είχε εμφανίσει την πυρκαγιά σαν νομοτελειακό γεγονός, που υπερέβαινε τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι – Το παραδέχθηκε ο Τόσκας

Τόσκας: «Έθεσα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό και δεν έγινε αποδεκτή»

«Ψάχνω να βρω ένα λάθος…», είχε πει ο -τότε- υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top