Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Τσίπρας – Κοντοστάθηκε στην είσοδο

Υψηλότατη η συμβολική αξία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού

Υψηλότατη συμβολική αξία, που δείχνει το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της και επαναφέρει στο προσκήνιο τη διεθνή εκστρατεία για την επανέναρξή της, έχει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε με σκάφος και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Χάλκη λίγο πριν τις 11 και ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή, αφού παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σήμερα, εορτάζεται ο Αγίος Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση στον κήπο της Σχολής, ενώ θα ακολουθήσουν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και γεύμα.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, με δεκάδες τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ να ακολουθούν τον Έλληνα πρωυθυπουργό στην ιστορική επίσκεψη.

Στην Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρας με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του

Ο ίδιος, μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, κοντοστάθηκαν μόλις έφτασαν έξω από τη Θεολογική Σχολή, κοιτώντας το επιβλητικό κτίριο.

Στη συνέχεια ανέβηκαν τα σκαλιά της εισόδου, περικυκλωμένοι από δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης.

«Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός»: Με μπουζούκι υποδέχτηκε ο Ερντογάν τον Τσίπρα

Αφού καλωσορίστηκε, ο πρωθυπουργός άναψε ένα κεράκι.

Η Θεολογική Σχολή της θράκης ιδρύθηκε το 1844 από τον Πατριάρχη Γερμανό Δ’.

Ο κ. Τσίπρας γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπεται επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά το 1933, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σχολή ως πρώην πρωθυπουργός.

Ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και έκλεισε το 1971 από το τουρκικό κράτος. Βρίσκεται στο νησί της Χάλκης, ενός εκ των Πριγκιποννήσων, και έχουν αποφοιτήσει από αυτήν πολλοί αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες και Οικουμενικοί Πατριάρχες, μεταξύ των οποίων και ο Βαρθολομαίος.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, με τις τουρκικές εφημερίδες να εστιάζουν στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν λάβει άσυλο στη χώρα μας.

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες:

Χουριέτ

Θα τα λύσουμε όλα με διάλογο

Γενί Σαφάκ

Μη γίνετε λιμάνι για τρομοκράτες

Ακσάμ

Στην πολιτική δύο φίλοι κερδίζουν κι όχι δύο οι εχθροί

Τζουμχουριέτ

Μουφτήδες για Θεολογική Σχολή

ΧαμπέρΤουρκ

Ο άθεος πρωθυπουργός γιατί πηγαίνει στην Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολή;
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top