Κατά των μαθητικών εκδρομών και στο εσωτερικό ο Ζουράρις: «Να πηγαίνουν στα μπορντέλα άλλη ώρα»!

Οι εκδρομές στο εξωτερικό γίνονται για να… ξενυχτούν οι μαθητές, υποστήριξε κι άλλος υφυπουργός Παιδείας, ο Μπαξεβανάκης - Πρώτη ενημέρωση: 23:41

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  Θέμα 104,6, να υπάρξουν αλλαγές στις εκπαιδευτικές εκδρομές και στο εσωτερικό, τις οποίες φάνηκε να θεωρεί χαμένο χρόνο, μετά τις αλλαγές για τις εκδρομές στο εξωτερικό από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

«Μπορείς να καταργήσεις εκδρομές για οικονομικούς λόγους, επειδή η Ελλάδα είναι εν χρεωκοπία από το 1910», ανέφερε ακόμα ο κ. Ζουράρις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και σε αυτές αλλαγές («να διευθετηθούν» όπως είπε), ενώ επικαλέσθηκε την εμπειρία του από εκδρομή του…  1958!

«Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, πήραν διαγωγή κοσμία, επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια, πρόσθεσε: «Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά» και ζήτησε «να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν», αν και διευκρίνισε ότι η κατάργηση των εκδρομών «προφανώς δε θα είναι για μεγάλο διάστημα».

«Δε χαζολογούμε βλέποντας στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών ένα άγαλμα, χωρίς να ξέρουμε τι βλέπουμε. Είναι μάθημα η εκπαιδευτική εκδρομή. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία, που κάνουν για τα μαθηματικά», δήλωσε  ο υφυπουργός Παιδείας.

Αλλά και ο άλλος υφυπουργός Παιδείας,  Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μιλώντας στον  Σκάι, υποστήριξε ότι οι εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να…  ξενυχτούν τα παιδιά και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να δώσει πραγματικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εξωτερικό, ωστόσο, οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο Εσωτερικό», τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top