Ρουσόπουλος: «Μας χτύπησαν άνθρωποι των ΜΜΕ που δεν τους κάναμε χατιράκια»

Η συνάντηση με τον Καραμανλή λίγες ώρες μετά την απόφαση για το Βατοπαίδι

Ρουσόπουλος: «Μας χτύπησαν άνθρωποι των ΜΜΕ που δεν τους κάναμε χατιράκια»

Για το παρασκήνιο της υπόθεσης του Βατοπαιδίου μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στην εφημερίδα «Axia news», μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που αθώωσε ομόφωνα όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος (της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή), δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με χτύπησαν άνθρωποι των ΜΜΕ, που είχαν προβλήματα με την δικαιοσύνη, ίσως γιατί περίμεναν από εμένα χατιράκια που δεν τους έκανα…»

Τόνισε μάλιστα, πως «αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει τους δημοσιογράφους και τον τηλεοπτικό σταθμό που καταδίκασα για όσα συκοφαντικά είπαν εναντίον μου».

Αναφερόμενος στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην εξουσία ο Γ. Παπανδρέου, να ακυρωθεί η κατασκευή των ρωσικών αγωγών, αλλά και να μπει η χώρα σε ΔΝΤ και μνημόνιο, δηλώνει με νόημα ότι «δεν ήταν μόνο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησαν να τον σπιλώσουν, αλλά και της ΝΔ, που τώρα δεν βρίσκονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα»…

 

Στην ερώτηση αν μετά τα παραπάνω πρέπει η ΝΔ να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ,  και ειδικά αν πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεργαστεί με τον πολιτικό χώρο στους κόλπους του οποίου βρίσκονται «σκευωροί» του δήθεν σκανδάλου του Βατοπαιδίου, που δολίως είχαν προς στιγμήν επιχειρήσει να αποκρύψουν στοιχειά από την ελληνική δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να σπιλώσουν τον Καραμανλή και τα στελέχη της κυβέρνησης του, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος έβαλε πάνω απ΄όλα το εθνικό συμφέρον:

«Ας ξεχωρίσουμε τα πράγματα. Οι συνεργασίες των κομμάτων γίνονται για το καλό της Δημοκρατίας και της χώρας. Το 1989, ο Χαρίλαος Φλωράκης, όταν τον κατηγόρησαν για τη συνεργασία με τη ΝΔ, απάντησε πως θα συνεργαστεί και με τον διάβολο ακόμη, αν αυτό απαιτεί το συμφέρον του τόπου».

Απαντώντας αν πρόκειται να τον δούμε να πολιτεύεται ξανά, τόνισε πως «όπως κάποτε, έτσι και τώρα έχει δουλειά, ωστόσο, το σκέφτεται, το σταθμίζει, το ζυγίζει, κι όταν είναι έτοιμος θα ανοίξει τα χαρτιά του», προσθέτοντας ωστόσο πως «με την ψήφο του λαού έρχεται το απόλυτο επισφράγισμα της δικαίωσης, χωρίς όμως να αποτελεί και τον μόνον δρόμο προς αυτήν…».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε λίγες ώρες μετά την απόφαση για το Βατοπαίδι με τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη λέει χαρακτηριστικά:

«Όταν βλέπεις συχνά έναν άνθρωπο, οι συζητήσεις μαζί του δεν υποκύπτουν σε κανόνες ρεπορτάζ. Ήταν και ήμουν σε εκείνη τη συνάντηση με ανάμικτα αισθήματα. Χαρούμενοι για το αίσιο τέλος, λυπημένοι για την ταλαιπωρία τόσων ετών και τις λοιδορίες, θλιμμένοι για την απώλεια του φίλου Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος πέρασε με την οικογένειά του έναν Γολγοθά. Η οικογένεια του Γιάννη δεν θα μπορούσε να γελά εκείνη την ημέρα, και αυτό δεν χρειάζεται να το εξηγήσω περισσότερο»…

Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπάρχει εισήγηση της ελληνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει δίκη για τις υποκλοπές και το σχέδιο Πυθία, δηλαδή για την προσπάθεια δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, κι αν ένα ακόμη «αόρατο χέρι» εμποδίζει την εξέλιξη αυτή, επηρεαζόμενο ή και ελεγχόμενο από δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας που ενδεχομένως να θέλουν να εμποδίσουν τη δικαιοσύνη να πράξει το έργο της, κι έτσι συνεχίζεται σχεδόν δύο χρόνια η εκκρεμότητα να πάρει δικάσιμο η υπόθεση αυτή, δηλώνει: 

«Αυτό με υπερβαίνει. Όχι, φυσικά δεν το πιστεύω. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με αργούς ρυθμούς. Το είδαμε και στο Βατοπαίδι. Τελείωσε η ποινική υπόθεση μετά από εννέα χρόνια και ακόμη η αστική, δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι σε εκκρεμότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top