Καραμανλής: «Το Βατοπαίδι δεν ήταν απλώς ένα μιντιακό κατασκεύασμα»

Το ξέσπασμα και η πικρία του πρώην Πρωθυπουργού

Το Βατοπαίδι δεν ήταν απλώς ένα μιντιακό κατασκεύασμα

«Το Βατοπαίδι δεν ήταν απλώς ένα μιντιακό κατασκεύασμα». Αυτό επεσήμανε ο Κώστας Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που αθωώνει ομόφωνα όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη «Real News», ο Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε πως «αυτό δεν αρκούσε για να λάβει το θέμα τις διαστάσεις που έλαβε».

Οι καλά μυημένοι επιμένουν πως ακόμα και ξένοι παράγοντες συνέβαλαν στην υπονόμευση της τότε κυβέρνησης και στην υποδαύλιση της υπόθεσης, που είχε αναταράξεις στον χώρο της οικονομίας, της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας αλλά και έντονες πολιτικές συγκρούσεις.

Έμπειροι παρατηρητές επισημαίνουν τη συχνή παρουσία του τότε Αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, Χόιτ Μπράιαν Γι, στη Μονή Βατοπαιδίου, πριν ακόμα ξεσπάσει η υπόθεση. Οι επισκέψεις αυτές του 40χρονου Αμερικανού στο Άγιο Όρος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος καθυστερούσε τη μετάβασή του σε άλλο πόστο, αλλά και η πεποίθησή του ότι κάτι σημαντικό θα συμβεί στη χώρα, ενισχύουν όλα αυτά τα σενάρια.

 

Να σημειώσουμε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, αυτά τα εννέα χρόνια που απασχολεί η υπόθεση δεν είχε μιλήσει ποτέ, παρά μόνο μία φορά με αφορμή το θάνατο του στενού του συνεργάτη, Γιάννη Αγγέλου, που επίσης είχε κατηγορηθεί. Μάλιστα τότε ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως «το φως νικάει πάντα το σκοτάδι».

Αυτό επανέλαβε και στη γραπτή του δήλωση όταν έγινε γνωστή η ετυμηγορία του δικαστηρίου. Ο κ.Καραμανλής, σύμφωνα με συνομιλητές του, υποστηρίζει πως «το Βατοπαίδι αποτέλεσε ορόσημο όχι απλώς για την πτώση της κυβέρνησής του, αλλά και για αλλαγή της ατμόσφαιρας σε όλη τη χώρα»..

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο πρώην Πρωθυπουργός μιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του, χαρακτήρισε «σπουδαία» την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης.

Ωστόσο εξέφρασε την πικρία του, καθώς δεν ζει πλέον ο στενότερος των συνεργατών του, Γιάννης Αγγέλου, για να δει την δική του δικαίωση για τα όσα συκοφαντικά του προσήψαν στην εν λόγω υπόθεση. Κυρίως δε, διότι στοχοποίησαν τον Αγγέλου προκειμένου να πλήξουν τον ίδιο.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το στενό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή αλλά και ο ίδιος ήταν πολύ ικανοποιημένοι από την άμεση παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη μόλις πληροφορήθηκε την αθωωτική απόφαση. Μια παρέμβαση που διαλύει οποιαδήποτε απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει διχαστικούς σπόρους στο κόμμα της ΝΔ, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είναι χωρισμένο σε «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς».

ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Όπως έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του,  περιμένει την δικαίωση του στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος και του ίδιου.

Σύμφωνα άλλωστε με τα «Παραπολιτικά», η σταδιακή διάψευση όλων των κατηγοριών, πιστεύουν στο περιβάλλον Καραμανλή, αναβαθμίζει την θέση του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό όχι διότι θέλει να διαδραματίσει αυτή τη στιγμή κάποιο ρόλο, αλλά διότι ενισχύει την παρουσία του ως ασφαλιστικής δικλείδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top