ΦΡΕΝΟ στις πρόωρες εκλογές από τον Τσίπρα-Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας

Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από το Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται

ΦΡΕΝΟ στις πρόωρες εκλογές από τον Τσίπρα-Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας

«Η μόνη χώρα» που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές είναι η Ελλάδα».

Αυτή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από τοΆμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται (με αφορμή την διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.

Σε συνομιλία που είχε με τους Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης και εν μέσω των διμερών επαφών του, ο πρωθυπουργός μίλησε παράλληλα για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και τις προοπτικές αναβάθμισης της συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τη δεύτερη αξιολόγηση.

03-17580217365342si.jpg

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΟΛΑΝΤ

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν πηγές της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολαντ, στα μηνύματα που η συνάντηση εξέπεμψε για την ελληνική οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και στο γεγονός της κοινής παρουσίας τους στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Άλλωστε, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου.

Resizer.jpg
Το μήνυμα που έστειλαν από κοινού οι δύο ηγέτες για την ελληνική οικονομία, μόλις δύο εικοσιστετράωρα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας για την δεύτερη αξιολόγηση, ήταν ξεκάθαρο: Είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

186188.jpg

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τα εθνικά θέματα τέθηκαν επίσης στη συνάντηση των δύο ηγετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονες.

186198.jpg
Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα.

Τσίπρας και Ολαντ συμφώνησαν για τη σημασία που παίζει το Κυπριακό για τις συνολικές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top