Για το χρέος θα μιλήσουν Τσίπρας – Ολάντ στο Αμπού Ντάμπι

Μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

​Μπαράζ επαφών θα έχει ο πρωθυπουργός το αμέσως επόμενος διάστημα, με βασικό θέμα συζήτησης την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους εν όψει και του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι με αφορμή τη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο της διάσκεψης μάλιστα θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και με το διάδοχο του θρόνου του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την πολιτική στήριξη του Ολάντ στο ζήτημα του χρέους, μιας και την αμέσως επόμενη μέρα θα γίνει η συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ στη διάσκεψη έχει προσκληθεί και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της.

Τέλος, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top