Βούτσης: Ζητούμενο να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες ο διαγωνισμός για τις άδειες

Τι υποστηρίζει για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών

Βούτσης: Ζητούμενο να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες ο διαγωνισμός για τις άδειες

Ζητούμενο, «τάχιστα, σε μερικούς λίγους μήνες», να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως επισημαίνει, το ΕΣΡ δεν ξεκινά εκ του μηδενός και, αντιθέτως, θα «προικοδοτηθεί» από την κυβέρνηση σε ό,τι ζητήσει και διευκολύνει το συγκεκριμένο στόχο.


Ο ίδιος «χαιρετίζει» τη στάση της κυβέρνησης, ��ου πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού (του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά) για πάρα πολύ γρήγορη στήριξη του ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, όπως αναφέρει.


Ταυτοχρόνως, υπογραμμίζει την ακαριαία αντίδραση μετά τη διαρροή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε να μην υπάρξουν χρονοτριβές.


Ο κ. Βούτσης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, απαντά και στις αιτιάσεις που δέχεται η πλειοψηφία για άτακτη υποχώρηση, επισημαίνοντας τη θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας και, παραλλήλως, χαιρετίζει την θετική στάση κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Πάντως επικρίνει την Νέα Δημοκρατία για τη νοοτροπία που επέδειξε στο θέμα, αλλά προσθέτει : «Ας κοιτάξουμε το από εδώ και μπρος».

Για τον αριθμό των αδειών υποστηρίζει ότι «δεν νοείται να ξεχειλώσει» και επικαλείται το τοπίο της αγοράς μεσούσης της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει επίσης «εξαιρετικά ικανοποιημένος» από την τελική σύνθεση της ανεξάρτητης αρχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top