Μητρόπουλος για ΕΛΣΤΑΤ: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την αξιοπιστία των στοιχείων

Κάνει λόγο για λεονταρισμούς από κυβερνητικά στελέχη με στόχο την παραπλάνηση του λαού

«H κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ» σημειώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος σε ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει τη σχετική διάταξη που έχει ψηφιστεί από το καλοκαίρι του 2015, στο πλαίσιο του Μνημονίου.

«Μεταξύ των άλλων που ψηφίστηκαν στο "ανακεφαλαιωτικό" όλων των προηγούμενων και γενικευμένο Μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α’ 94/14-8-2015), μ��τά "το Βατερλό της διαπραγμάτευσης", είναι και η αναγνώριση της αξιοπιστίας των αναθεωρημένων στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία συμφώνησε η Eurostat και η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου!» εξηγεί ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος παραθέτει τη σχετική διάταξη από την παράγραφο 5.4 με τίτλο «Στατιστικές», στη σελίδα 1033 του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015):

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευση για την αξιοπιστία των στατιστικών που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012, μέσω της εφαρμογής όλων των προβλεπόμενων δράσεων, περιλαμβανομένης της τήρησης των διεθνών στατιστικών προτύπων της εγγύησης, της προάσπισης και της δημόσιας προβολής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και της υποστήριξης της ΕΛΣΤΑΤ όσον αφορά την εμπιστοσύνη ένα��τι των ελληνικών στατιστικών και της προάσπισής της έναντι οποιασδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης της αξιοπιστίας της, καθώς και μέσω της ετήσιας υποβολής αναφοράς στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την άσκηση των καθηκόντων της και την κατάρτιση στατιστικών υψηλής ποιότητας».

Στη συνέχεια, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σημειώνει με αιχμές κατά της κυβέρνησης: «Επομένως, οι διάφοροι λεονταρισμοί υψηλόβαθμων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης που τα... αμφισβητούν, εκδηλώνονται απλώς στα πλαίσια του δόγματος “άλλα υπογράφουμε και κάνουμε και άλλα διακηρύσσουμε για την παραπλάνηση του λαού επειδή σπανίως αυτός γνωρίζει τί ψήφισε η Βουλή στις χιλιάδες σελίδες των Μνημονίων και των συνοδευτικών παραρτημάτων”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top