Φίλης: «Σχολάρχες έστελναν σεκιούριτι για να αποφύγουν ελέγχους»

«Με καθηγητές που κινδυνεύουν με απόλυση δεν είναι αξιόπιστα τα απολυτήρια»

Φίλης: «Σχολάρχες έστελναν σεκιούριτι για να αποφύγουν ελέγχους»

​Στην κριτική που του ασκείται, όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Το ζήτημα με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αφορά την αξιοπιστία του σχολείου, δεν πρόκειται για κλαδικό ζήτημα», είπε ο Φίλης και πρόσθεσε:

«Αν ο σύλλογος καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων λειτουργεί υπό το κράτος πιέσεων, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την αξιοπιστία των τίτλων σπουδών. Τώρα ο σχολάρχης απολύει όποιον θέλει, όποτε θέλει και αυτό δεν μπορεί να διαμορφώσει εκπαιδευτικό ήθος».

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κατήγγειλε ότι πήγαιναν στα ιδιωτικά σχολεία επιθεωρητές εργασίας και οι σχολάρχες καλούσαν τους σεκιούριτι για να τους εμποδίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Τόνισε ακόμα ότι ένα ιδιωτικό σχολείο θα μπορεί να προσφέρει επιπλέον ιδιωτικές παροχές, αλλά θα πρέπει να τις δηλώνει κι αν γίνονται επί πληρωμή να φορολογούνται.

Ο κ. Φίλης προανήγγειλε ακόμα πως θα γίνουν 21.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.

Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην ίδρυση επιπλέον 400 τμημάτων ένταξης, ενώ τα ολοήμερα θα λειτουργούν όπως και πέρσι, χωρίς επτάωρα μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού σε μη λειτουργικά κτίρια.

Τέλος, όπως είπε, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής των παιδιών των προσφύγων, αλλά και νηπιαγωγεία και δομές δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να παιδιά να μπορέσουν σταδιακά να μπουν στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top