Τσίπρας-Μοσκοβισί συζήτησαν για Τουρκία, Ευρώπη και… διακοπές

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε πως έρχεται συχνά στη χώρα μας για διακοπές με τη σύζυγό του

Τσίπρας-Μοσκοβισί συζήτησαν για Τουρκία, Ευρώπη και… διακοπές

Η Τουρκία και η σταθερότητα στην περιοχή, η στάση της Ευρώπης αλλά και οι… διακοπές ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πιέρ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολύ δύσκολο το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες καλωσόρισε τον Ευρωπαίο Επίτροπο και τόνισε πως επισκέπτεται την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς γενικότερα.

16863382.jpg
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή η ελληνική πλευρά στήριξε τους δημοκρατικούς κανόνες και τη συνταγματική νομιμότητα και επισήμανε πως όταν πιάσει «φωτιά» το σπίτι του γείτονά σου, η γειτονιά ανησυχεί. «Και ελπίζω ότι πολύ σύντομα οι γείτονες μας θα επιστρέψουν στη σταθερότητα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος μήνας για την Ευρώπη συνολικά αφού είχαμε το Brexit, την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, το πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Είμαστε πολύ ευαίσθητοι γιατί στην ιστορία μας είχαμε το πραξικόπημα το 1967 για 7 χρόνια» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι από θέση αρχής υποστηρίζουμε τη δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, από την πλευρά του, είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και πως η Ευρώπη ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ για τη δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία.

16863373.jpg
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία και τώρα και συμπλήρωσε πως αυτή είναι μια συζήτηση στις Βρυξέλλες, γιατί «πολλοί μας ζητούν μια αναλογική και συνεκτική απάντηση εκ μέρους των τουρκικών αρχών τώρα. Πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος και εκεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, ότι ήρθε εδώ ως φίλος και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν, ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο ίδιος, «θα είμαστε πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι ήρθε ως φίλος και πως το μήνυμά του είναι ότι «τώρα πρέπει να βγούμε εντελώς έξω από την διαχείριση της κρίσης, από την περίοδο της κρίσης» και πως «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι έρχεται για διακοπές συχνά στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και πως είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την επιτυχία που παρουσιάζει.
Μάλιστα, ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα κάνει διακοπές, με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι είναι δύσκολο να κάνει διακοπές, ενδεχομένως για μια εβδομάδα μέσα στον Αύγουστο, αλλά ότι εξαρτάται από τις εξελίξεις.
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top