Αλληλοκατηγορίες ΝΔ-κυβέρνησης για την αναβολή στη δίκη της Siemens

ΝΔ: Φιάσκο της κυβέρνησης μετά μήνες απραξίας - Mαξίμου: Λίγη αιδώς για τα μαύρα ταμεία της Siemens

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης για το ζήτημα της αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.
Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης αποδίδει η ΝΔ.
Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη». Πρόσθεταν ότι είναι οι ��διοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
Οι πηγές της ΝΔ τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.
Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου: Ας μην ανησυχούν, όλα θα έρθουν στο φως
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στη ΝΔ με ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο αναφέρει:
«Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα “λάθη” που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα “δωράκια”, όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας. Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως».
Ο. Γεροβασίλη: Θα βρεθούν οι υπαίτιοι της εμπλοκής
Στη σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση Siemens, αναφέρθηκε σε δήλωσή της και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε:
«Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.
Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top