Συνάντηση Mητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Κένυ

«Δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα με τέτοιο πλεόνασμα» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ

Το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τους προβληματισμούς του στον Ιρλανδό πρωθυπουργό για το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως τόνισε «δεν βγαίνει», καθώς και την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για μεγαλύτερη ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, στο 2% του ΑΕΠ. Ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια δεν είναι εφικτός στόχος.
Όπως επίσης σημείωναν πηγές της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κένυ, που οδήγησε τη χώρα του σε έξοδο από το Μνημόνιο και θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι συμφωνεί με τη λογική «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα», και προσέθεσε ότι θα μπορούσε να στηρίξει ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο ανάπτυξη στο 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%.
«Ο Enda Kenny είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την Ιρλανδία από το μνημόνιο οδηγώντας την στην ανάπτυξη» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter για την μεταξύ τους συνάντηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ στην έδρα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στις Βρυξέλλες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top