Μητσοτάκης από τις Βρυξέλες: Ατυχής η απόφαση για Brexit αλλά πρέπει να την σεβαστούμε

"Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα" δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ

«Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε. Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε. Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε. Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών - μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:
«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους. Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί.
Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά - λαϊκισμού στην πολιτική».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top