Στα… χνάρια της Ζωής! Συστήνουν νέα επιτροπή για το χρέος! ΟΧΙ όμως για την ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ!

Πρωτοβουλία του Μπαλαούρα-Αιφνιδιάστηκε η αντιπολίτευση

​Επιτροπή για την απομείωση του δημόσιου χρέους αποφάσισε να συστήσει η Βουλή, προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει με τους Θεσμούς το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί συνεννόηση με την κυβέρνηση, το προεδρείο της Βουλής και το υπουργείο Ο��κονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη επιτροπή είχε συστήσει και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε καταλήξει σε συγκεκριμένο πόρισμα που χαρακτήριζε το δημόσιο χρέος «παράνομο, επαχθές και επονείδιστο».

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ.Μπαλαούρας αυτή την φορά η υπο-επιτροπή που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της επιτροπής Οικονομικών θα αποτελείται από 21 βουλευτές όλων των κομμάτων (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 5 από ΝΔ και από 1 βουλευτή από τα έξι υπόλοιπα κόμματα) και όχι εμπειρογνώμονες. Τα μέλη της επιτροπής θα αξιοποιήσουν αποσπάσματα του παλαιότερου πορίσματος, θα καλούν εμπειρογνώμονες και ειδικούς επί του θέματος, ώστε να καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμ��εράσματα.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Μπαλαούρας «στόχος δεν θα είναι να μελετηθεί η νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων, αλλά τεχνικοί και πολιτικοί τρόποι για την απομείωση και όχι ... την διαγραφή του χρέους».

Υπέρ της σύστασης της Υποεπιτροπής, τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και δεν διαφώνησαν επί της ουσίας της πρότασης, επιφυλάχθηκαν να τοπο��ετηθούν μετά την γραπτή διατύπωση της πρότασης. Επέκριναν δε το προεδρείο για αιφνιδιασμό, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για την σχετική πρωτοβουλία. Από την πλευρά του το ΚΚΕ τάχθηκε κατά της πρότασης, μίλησε για μια ακόμα "απόπειρα αποπροσανατολισ��ού", ενώ υπενθύμισε ότι η Βουλή έχει ήδη συγκροτήσει το Γραφείο Προϋπολογισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top