ΟΛΟ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ στο ΦΩΣ! Τι προβλέπει για «κόφτ��» και νέα μέτρα

Σήμερα οι υπογραφές για την εκταμίευση της δόσης

​Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την κυβέρνηση όλα τα κείμενα του τρίτου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση πέρσι το καλοκαίρι.

Στις 41 σελίδες του, καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι νέες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να πετύχει.

Στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνεται και η επικαιροποιημένη λίστα για τις ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, όπως ο περίφημος «κόφτης» δημοσιονομικών δαπανών, ο οποίος θα ενεργοποιείται κάθε Μάιο, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα.

Περιγράφονται ακόμα οι στόχοι του συμπληρωματικού μνημονίου, όπως η επίτευξη βιώσιμων δημοσιονομικών μεγεθών, η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η στόχευση σε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις, αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να δοθεί και η τυπική επικύρωση του ΔΣ του ESM, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε εδώ όλα τα έγγραφα:

sympliromatiko_smou_en.pdfsympliromatiko_smou_en.pdf

programma_idiotiokopoiisewn_gpas_january_en.pdfprogramma_idiotiokopoiisewn_gpas_january_en.pdf

idiotikopoiiseis_epikairopoimeno_adp_2016_en.pdfidiotikopoiiseis_epikairopoimeno_adp_2016_en.pdf

ek8esis_symorfosis_cr_full_to_ewg_en.pdfek8esis_symorfosis_cr_full_to_ewg_en.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top