Στο Πατριαρχείο ο Μητσοτάκης – Το μήνυμα ενότητας που έστειλε με Βαρθολομαίο

Τι είπαν για στην «ιστορική Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας» στην Κρήτη

Στο Πατριαρχείο ο Μητσοτάκης – Το μήνυμα ενότητας που έστειλε με Βαρθολομαίο

Το Πατριαρχείο για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκινημένος για την επίσκεψη και τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ αναφερόμενος στον κ. Βαρθολομαίο στάθηκε ιδιαίτερα «στο μήνυμα ενότητας που εκπέμπετε και το οποίο πρέπει να εισακουστεί σήμερα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και μια πολύ βαθειά οικονομική κρίση».

Όπως είπε με νόημα ο ίδιος, η κρίση «δεν θα αντιμετωπιστεί με ψεύτικους διχασμούς, αλλά ανακαλύπτοντας και πάλι εκείνες τις σπουδαίες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερες κρίσεις στο διάβα των αιώνων».

DSC_4305.jpg
Ο κ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Βαρθολομαίο για την πρωτοβουλία του για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε «ένα τεράστιο επίτευγμα και ένα σύμβολο ενότητας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε πρόκληση και μεγάλη ευθύνη «για το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έχει το συντονισμό των πραγμάτων» για τη Σύνοδο, ενώ είπε πως «μπορεί να έχουμε μερικά εσωτερικά προβλήματα, αυτά υπάρχουν σε κάθε οικογένεια και θα υπάρχουν και μετά τη Σύνοδο, δεν μπορεί να υπάρχει απολύτως ομοιομορφία και σύμπραξη σε όλα, αλλά υπάρχει καλή διάθεση και θα τα βρούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top