Στον Κατρούγκαλο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ για σωθεί το αγγελιόσημο

Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για να προσπαθήσει να σώσει τον ΕΔΟΕΑΠ

​Συνάντηση με ιδιοκτήτες και εργαζομένους στα ΜΜΕ θα έχει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην καταργηθεί ολόκληρο το αγγελιόσημο.

Άλλωστε ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασωθεί το ταμείο των δημοσιογράφων, ο ΕΔΟΕΑΠ.

«Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «πρόκειται για μία μείζονα μεταρρύθμιση, που, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Όλοι όσοι ανήκουν στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα, ωφελούνται από τη μεταρρύθμιση τόσο στο επίπεδο των συντάξεων όσο και στο επίπεδο της αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα. Μάλιστα, από τη διαπραγμάτευση, σε αρκετά σημεία, το νομοσχέδιο εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με το προσχέδιο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, η ελάχιστη ασφαλιστική υποχρέωση των αγροτών υπολογίζεται πλέον στη βάση του 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, όχι στη βάση του 80% και αυτό, χωρίς καμία μείωση στην εθνική σύνταξη, στην οποία θα λάβουν».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα έχουμε μια μεταρρύθμιση τομή που την είχε ανάγκη ο τόπος εδώ και δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top