Το θρίλερ συνεχίζεται: Ξεκινά η νέα συνάντηση με τους θεσμούς

Ύστερα από αναβολή στην ώρα έναρξης και πάλι

Το θρίλερ συνεχίζεται: Ξεκινά η νέα συνάντηση με τους θεσμούς
​Ξεκινά αυτή την ώρα μία ακόμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ύστερα από αναβολή στην ώρα έναρξης και πάλι, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 μ.μ., παρότι η χθεσινή μαραθώνια συνάντηση (ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές στην ώρα έναρξης και πάλι) διήρκεσε μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί!
Τα χρονικά περιθώρια πάντως για την επίτευξη συμφωνίας έχουν αρχίσει να στενεύουν και πάλι, με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να μετατρέπεται σε θρίλερ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση φιλοδοξούσε να υπάρχει συμφωνία για την αξιολόγηση μέχρι σήμερα το πρωί, χωρίς να επιτευχθεί τελικά κάτι τέτοιο. H ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα του αφορολόγητου, το οποίο είναι ένα από τα "αγκάθια", και δεν δέχεται τη μείωσή του κάτω από τα 9.100 ευρώ.
Λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προχώρησε στην εκτίμηση χθες, μιλώντας στο Bloomberg, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το ορθόδοξο Πάσχα.
Στο ίδιο γενικά αισιόδοξο πλαίσιο βρίσκονται και οι σημερινές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, που κάνουν λόγ�� για λίγες λεπτομέρειες που απομένει να διευθετηθούν. Κάτι που βέβαια πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top