Κρανιδιώτης: «Ο Μητσοτάκης μου τη φύλαγε. Εκτός από golden boy είναι και golden retriever»

Γεωργιάδης: «Δεν τον διαγράψαμε μετά από αίτημα της Ο. Γεροβασίλη»

​Τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη κατηγόρησε σήμερα ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τη διαγραφή του από το κόμμα, λέγοντας ότι του την είχε… φυλαγμένη.

«Ξέρω ότι ο κ. Μητσοτάκης μου τη φύλαγε από τον προεκλογικό αγώνα. Από τις αναρτήσεις μου και από τη στάση μου απέναντί του. Αυτό όμως που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έγινε μετά από δήλωση και παραγγελία της κυρίας Γεροβασίλη. Ήταν πολύ ενδιαφέρον ότι απέδειξε ότι εκτός από golden boy είναι και golden retriever. Του πετάνε το ξυλάκι και το φέρνει πίσω», είπε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Ερωτηθείς μάλιστα αν θεωρεί ότι η διαγραφή του έγινε κατά παραγγελία ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην σύμβουλος του Α. Σαμαρά απάντησε:

«Ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται ότι ανήκει σε μία συντεχνία επαγγελματική, η οποία διαχειρίζεται την εξουσία της χώρας, στην οποία ανήκουν Συριζαίοι, Νεοδημοκράτες, σαν δικηγόροι δηλαδή που μπαίνουν και δικάζουν και μετά όταν βγαίνουν έξω πίνουν καφέ και έχουν κάποιους κανόνες δεοντολογίας και savoir vivre τους οποίους τηρούν. Εγώ κανόνες τέτοιους, απέναντι σε ανθρώπους που θεωρώ ότι καταστρέφουν την πατρίδα, δεν τηρώ. Αρνούμαι. Και δεν αισθάνομαι ότι ανήκω σε καμία τέτοια συντεχνία που κάνει επαγγελματικά πολιτική. Σας μιλάω από το γραφείο μου κι αυτά που γράφω τα γράφω στα διαλείμματα, ανάμεσα σε δίκες και σε ραντεβού ή στο όποιο υστέρημα του χρόνου μου. Και δεν τηρώ τέτοιο savoir vivre γιατί αισθάνομαι ότι καθήκον μου είναι να στηλιτεύω. Τώρα αν φοβήθηκε η κα. Γεροβασίλη ότι θα έρθει ο Πλαστήρας με τον Γονατά με τα άλογα να τους πάρουν και να τους πάνε στο Γουδί, ότι φοβήθηκε πραγματικά ότι η ιστορική αναφορά ήταν αληθινή, τότε τι να πω, έχει πολύ ενδιαφέρον».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια καταστατική διαδικασία με την οποία μπορεί να διαγραφεί ένα εκλεγμένο μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, απάντησε:

«Να σας πω την αλήθεια δεν ασχολήθηκα. Μπορεί κάπου το καταστατικό να προβλέπει ότι μπορεί να διαγράφει και ο πρόεδρος. Εμένα μου έκανε μία πολύ μεγάλη χάρη γιατί μου δίνει την ελευθερία μου και με απαλλάσσει από αυτό που αναγκαζόμουν πολλές φορές να κάνω, ειδικά τελευταία, να βλέπω διάφορες πράξεις και ενέργειες και να μην τις κριτικάρω όπως, όσο σκληρά θα έπρεπε».

Με αφορμή τη σημερινή τέλος ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη δεξιά» και απαντώντας στο ερώτημα αν σκοπεύει να αναλάβει ή να μετάσχει σε πρωτοβουλίες για την ίδρυση νέου κόμματος στον χώρο της δεξιάς ο κ. Κρανιδιώτης είπε:

«Κάνω μία διαπίστωση που δεν την κάνω για πρώτη φορά, την έχω κάνει και πριν από εβδομάδες και μήνες τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με πάρα πολλούς φίλους συζητάμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της παράταξης και της χώρας και τα πάντα είναι ανοιχτά. Καθήκον μας είναι. όσοι δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, γιατί είναι επάγγελμά μας, σκεφτόμενοι το καλό της χώρας μπορούμε ως ελεύθεροι Έλληνες και δημοκράτες να συζητάμε τα πράγματα τα οποία είναι αναγκαία για την ανάταξη της χώρας για την κατάσταση στην οποία έχει έλθει η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα γίνει, πιστέψτε με, ακόμη χειρότερη».

Γεωργιάδης: «Ο Κρανιδιώτης έγραψε το σχόλιο για να διαγραφεί»

Στον Φαήλο Κρανιδιώτη απάντησε μετά από λίγο στην ίδια εκπομπή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο για να διαγραφεί.

«Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής και δεν μου αρέσουν τα μισόλογα σε αυτές τις περιπτώσεις. Θεωρώ ότι το σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη ήταν αδιανόητο για στέλεχος της ΝΔ. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο να υπάρξει διαφορετική αντίδραση από τον κ. Μητσοτάκη», είπε και πρόσθεσε:

«Μια τέτοια συζήτηση στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι πέραν των ορίων. Δεν έχει να κάνει με τη Δεξιά, με την Αριστερά, ή με το Κέντρο. Διαφωνώ πλήρως με τον φίλο μου τον κ. Κρανιδιώτη. Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβανόμαστε την πολιτική».

Όσο για το αν η διαγραφή του έγινε κατόπιν αιτήματος της Ο. Γεροβασίλη, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε:

«Είναι τελείως ψευδές αυτό. Δεν τον διαγράψαμε επειδή το είπε η κ. Γεροβασίλη. Όταν διαβάσαμε το σχόλιό του, και αναφέρομαι και στον εαυτό μου, γιατί δεν θέλω να φανεί ότι αυτό ήταν κάτι που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ για όλα αυτά που γράφονται για να πάει τη ΝΔ στο κέντρο. Θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε έναν πολιτικό οργανισμό είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι τις βασικές σου αρχές. Αυτό για μένα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όταν δεν θες να σέβεσαι τις βασικές σου αρχές δεν χρειάζεται να είσαι σε αυτό τον πολιτικό σχηματισμό. Το σχόλιο του κ. Κρανιδιώτη, κατά τη γνώμη μου, εγράφη για να διαγραφεί. Αποκλείεται να με πείσει κάποιος ότι ο κ. Κρανιδιώτης δεν καταλάβαινε ότι αυτό που έγραφε δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από την ΝΔ. Και οφείλω να πω και το εξής, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση η χρονική στιγμή που εγράφη διότι την ώρα που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, την ώρα που ο κ. Τσίπρας είναι στη γωνία, την ώρα που η χώρα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα, ξαφνικά δόθηκε η εντύπωση κάποιου είδους κρίσης εσωκομματικής στη ΝΔ. Δεν υπάρχει τέτοια κρίση το ξεκαθαρίζω γιατί δεν ξέρω κανένα μέσα στη ΝΔ που να διαφωνεί με τη χθεσινή απόφαση του προέδρου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top