ΣΦΑΓΗ στο Ποτάμι! Ο Θεοχάρης αμφισβητεί τον Θεοδωράκη και κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη

Τι απαντά ο πρόεδρος του κόμματος

ΣΦΑΓΗ στο Ποτάμι! Ο Θεοχάρης αμφισβητεί τον Θεοδωράκη και κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη

​Βγήκαν τα μαχαίρια στο Ποτάμι, ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Στ. Θεοδωράκη και τον βουλευτή, Χ. Θεοχάρη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ρίχνει ευθύνες στον πρόεδρο για την πορεία του κόμματος και κλείνει το μάτι στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοχάρης χωρίς περιστροφές είπε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την καθοδική πορεία του κόμματος και εξέφρασε την άποψη πως το Ποτάμι ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του και πρέπει πλέον να ενταχθεί σε έναν σχηματισμό του Κεντρώου χώρου.

«Η προοπτική αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περεταίρω και να κινηθεί μόνο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και τη μετεκλογική συνεργασία «μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Θεοχάρης στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ακόμα πως δεν τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την ηγεσία του Ποταμιού, αν και του ασκήθηκαν πιέσεις γι' αυτό και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του πολιτεύματος, με την αντικατάσταση της Προεδρευομένης σε Προεδρική Δημοκρατία.

Εκνευρισμένος ο Θεοδωράκης από τις δηλώσεις Θεοχάρη

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα όσα είπε στα Παραπολιτικά ο κ. Θεοχάρης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης.

«Εδώ υπάρχει ένα κίνημα και στο κίνημα ανήκουν αυτοί που πιστεύουν σ' αυτό. Το συνέδριο θα καθορίσει πώς αυτό το κίνημα θα δυναμώσει και όχι πώς θα διαλυθεί. Αποδεκτές οι δημόσιες διαφοροποιήσεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χτίζουμε μία Βαβέλ. Όλα έχουν ένα όριο και το όριο αυτό θα είναι το συνέδριο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος φταίει για την επιλογή Θεοχάρη και σημείωσε:

«Η ευθύνη για τα πρόσωπα που έχω επιλέξει, η ευθύνη γι’ αυτούς που μιλάνε σήμερα είναι δική μου. Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει. Το Ποτάμι θα συνεχίσει. Η έννοια έκφραση του κινήματος είναι θέμα του επικεφαλής και του συνεδρίου και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι».

Τέλος, ερωτηθείς τι θα κάνει αν ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει συνεργασία με τη ΝΔ και τοποθέτηση του ίδιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγώ βουλευτής από άλλο κόμμα. Ίδρυσα το Ποτάμι εάν αυτό πεθάνει θα πεθάνω και εγώ μαζί του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top