Προβλέπεται ΣΕΙΣΜΟΣ στα μπλόκα-Αλεξιάδης:Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000ευρώ

"Αστείο να ζητούν αφορολόγητο 30.000 ευρώ"

Προβλέπεται ΣΕΙΣΜΟΣ στα μπλόκα-Αλεξιάδης:Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000ευρώ

​Ο Τσίπρας προσπαθεί να… ανοίξει τα μπλόκα των αγροτών και οι υπουργοί του με τις δηλώσεις τους τα ξανακλείνουν!

Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσπάθησε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή να ρίξει τους τόνους, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί όλους τους αγρότες φοροφυγάδες, αντιθέτως τους καλεί σε διάλογο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επανήλθε στο κεφάλαιο «αγρότες και φοροδιαφυγή», ανάβοντας νέες φωτιές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κατήγγειλε πως «το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις».

«Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ. Πρέπει δηλαδή το 350 να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να μοιραστεί αυτό πιο δίκαια και αναλογικά; Πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα και να ελαφρυνθούν ή αν γίνεται να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» πρόσθεσε.

«Κάποιοι αγρότες θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ; Αν είναι να το πάμε παραπάνω, να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά... Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, τι θέλουν να γίνει 15.000 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου»δήλωσε σκωπτικά, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις.

Για την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ο κ.Αλεξιάδης αναρωτήθηκε «όταν κάνεις κινητοποίηση, την κάνεις για να πετύχεις, αν δεν κανείς διάλογο πως θα πετύχεις;»

«Δεν γίνεται διάλογος, ενώ τον επιδιώκουμε, γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ξέρω κι εγώ απ' αυτά τα πράγματα, έχω κάνει κι εγώ καταλήψεις, έχω συλληφθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αλεξιάδης έκανε νύξη και για τις αντιδράσεις των θιγόμενων από τα μπλόκα κοινωνικών ομάδων. «Αν με αυτό που κάνεις δεν πείθεις, και δημιουργείς προβλήματα, παίρνεις και τη σχετική ευθύνη» δήλωσε.

«Βεβαίως υπάρχει και κίνδυνος για τη φοροδιαφυγή, όταν αυξάνεις το φορολογικό συντελεστή, αλλά οργανωνόμαστε και αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα» τόνισε ο υπουργός.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Απόστολου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως ο αγροτικός κόσμος αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5% το 2014 και το 2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top