Σοκ από Τσακαλώτο στη Βουλή: Το ΔΝΤ μας ζητά να μην είναι δικαίωμα για όλους η σύνταξη!

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα πάρουμε μέτρα» - Επίθεση σε Μητσοτάκη: Το Ταμείο σας ζητούσε μέτρα και εσείς λέγατε και «yes please»

Σοκ από Τσακαλώτο στη Βουλή: Το ΔΝΤ μας ζητά να μην είναι δικαίωμα για όλους η σύνταξη!

Ως ένα «ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αναδιανομή και εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Μητσοτάκη: «Ποτέ η αναδιανομή δεν ήταν ταξικό μίσος στην Ευρώπη, όπως μας κατηγορείτε. Όταν το κόμμα σας έκλεινε το μάτι σε μεγάλα συμφέροντα, ήταν ταξική αγάπη;».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα φέρει νέα μέτρα» ωστόσο τόνισε ότι για να λυθεί το ασφαλιστικό χρειάζονται αναπτυξιακά εργαλεία και αναπτυξιακό μοντέλο με «καλές δουλειές και καλούς μισθούς».

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις περίμεναν τις επενδύσεις με τις κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις. Οι επενδυτές ξέρουν ότι αυτό δε συγκροτεί αναπτυξιακό μοντέλο» τόνισε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι έχει κουραστεί σε 30 χρόνια διδασκαλίας των οικονομικών να ακούει ότι οι πλούσιοι χρειάζονται περισσότερα λεφτά, ενώ τον κάλεσε να κάνει μήνυση στο ΔΝΤ που λέει ότι δεν ζήτησε νέα μέτρα: «Όχι μόνο σας ζήτησε, αλλά είπατε και "yes please"».

Παράλληλα, έριξε και μια «βόμβα» στη Βουλή λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν θέλει η σύνταξη να αποτελεί ένα δικαίωμα για όλους: «Το ΔΝΤ και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μας πιέζουν να μην είναι δικαίωμα η σύνταξη αλλά να το παίρνουν όσοι δεν έχουν μεγάλο εισόδημα»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top