Κατρούγκαλος εναντίον… Κατρούγκαλου: Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους για το Ασφαλιστικό!

«Και εγώ υποστηρίζω αυτά που ζητούν» - Εκτιμά την ίδια ώρα ότι το νομοσχέδιο του θα περάσει χωρίς διαρροές

Κατρούγκαλος εναντίον… Κατρούγκαλου: Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους για το Ασφαλιστικό!

Με τον υπουργό Εργασίας τα έχει… βάλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με το παράδοξο να εντοπίζεται στο ότι είναι… το ίδιο πρόσωπο!

Μπερδευτήκατε; Λογικό! Ο άνθρωπος που υπογράφει το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό όχι απλά καλωσορίζει τις αντιδράσεις του ��όσμου και τονίζει ότι συμφωνεί αλλά καλεί και τον κόσμο να βγει στους δρόμους!

«Να βγει (σ.σ.: ο κόσμος στους δρόμους). Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις... Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους “από κάτω”» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος στην Καθημερινή.

Ο ίδιος, ωστόσο, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό θα περάσει και μάλιστα χωρίς διαρροές από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας, εξάλλου, στο Mega την Κυριακή επεσήμανε ότι το βασικό πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έχει γίνει δεκτό από τους δανειστές και προανήγγειλε σκληρή διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες.

«Ξέρουμε, από τις επαφές που είχαμε, ότι έχουν δεχθεί το γενικό περίγραμμα της μεταρρύθμισης. Έχουν δεχθεί ότι θα έχουμε μια εθνική σύνταξη σαν βάση του χτισίματος των νέων συντάξεων. Ότι αυτή η σύνταξη θα αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί η φτώχεια των ηλικιωμένων» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως υπογράμμισε, στο εξής «έχουμε το διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα είναι σκληρή η διαπραγμάτευση, θα κουβεντιάσουμε τα ποσοστά αναπλήρωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top