Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη για το ασφαλιστικό

Ποιες θα είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα

Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική  μάχη για το ασφαλιστικό
Η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά το ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών, για το ασφαλιστικό αλλά και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όπως και για την συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, οι οποίες δεν εξαντλούνται στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν « ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εκτεταμένη συζήτηση και για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ στους τομείς της δημοκρατίας και της λαϊκής κυρ��αρχίας, στα εργασιακά δικαιώματα, στο περιβάλλον, στην υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α.
Αποφασίστηκε ακόμη να αναληφθούν συναφείς πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top