Νέες βολές Πανούση κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Για να γίνουμε αρεστοί γ��ναμε αριστεροί light»

«Θα αργήσει να έρθει το φως σ’ αυτή τη χώρα του Ήλιου»

​Νέες αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ή των Αριστερών εν γένει αφήνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, με νέο άρθρο του στα Νέα με τίτλο «Επικίνδυνες υπεκφυγές», στον απόηχο των καταγγελιών του για σχέδιο φυσικής εξόντωσής του και διασυνδέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους για τρομοκρατία.

«Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί έχουν γίνει ένα ιδεολογικό κουβάρι, όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει (αρκεί να διαφέρει από αυτά που είπε ο άλλος) και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει (αρκεί να έχει έτοιμα δυο – τρία ευφυολογήματα ή σλόγκαν επικοινωνιακού χαρακτήρα)», γράφει ο κ. Πανούσης και συνεχίζει με πιο αιχμηρό ύφος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά όσους αυτοαποκαλούνται Αριστεροί ότι για να γίνουν πιο αρεστοί στον κόσμο έγιναν «αριστεροί Light».

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Πανούση

«Ο πομπός εκπέμπει δήθεν με βάθος
Ο δέκτης συλλαμβάνει δήθεν το βάθος
Και κόμπλεξ νοημοσύνης κατά βάθος
Τ. Μιχόπουλος, «Βάθος στον κύβο»

Άγγελοι της Κάθαρσης και Δαίμονες της Πτώσης, συνετοί συναινούντες και ακραίοι διαφωνούντες, υποστηρικτές και υπονομευτές των θεσμών (και της ίδιας της δημοκρατίας) κινούνται άναρχα ανάμεσα στην ψυχαναλυτική αυταπάτη και τον πολιτικό τζόγο.

Κι όλα, κι όλοι, μέσα σ’ ένα πλαίσιο μικρόκοσμου, λες και το παγκοσμιοποιημένο αύριο ανήκει στην αρμοδιότητα ά��λων, λες και η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει το αποτέλεσμα αυτών των άγονων αναμετρήσεων (προσωπικού; Κομματικού; Παρεϊκού;) κύρους.

Είναι βέβαιο ότι ζούμε σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων. Αφού κινδυνεύουμε να απωλέσουμε τόσο την (όποια) ��θνική μας οντότητα, όσο και το (ασαφές) σχέδιο επιβίωσης του ελληνισμού, τώρα χάνουμε – πέραν των οικονομικών καταβυθίσεων ο και την κοινωνικοπολιτική μας ταυτότητα. Αριστεροί κεντρώοι, δεξιοί, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί έχουν γίνει ένα ιδεολογικό κουβάρι, όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει (αρκεί να διαφέρει από αυτά που είπε ο άλλος) και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει (αρκεί να έχει έτοιμα δυο – τρία ευφυολογήματα ή σλόγκαν επικοινωνιακού χαρακτήρα).

Επειδή λοιπόν έχουμε ιδεολογικά “ανακατευθεί” με τους κεντροαριστερούς, τους μισοαριστερούς, τους παλαιοαριστερούς, τους πρώην αριστερούς, τους ριζοσπάστες αριστερούς, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Για να γίνουμε αρεστοί (σε ποιον άραγε;) πάψαμε να είμαστε γνήσια αριστεροί (ή έστω γίναμε “αριστεροί light”
• Δεν μας ενοχλεί να διοριστούμε παράνομα στο Δημόσιο, αρκεί να κρατήσουμε την “αριστερή ιδιότητα”
• Γοητεύει η αστική τάξη τους αριστερούς κι αυτοί υποκύπτουν για να τη “χτυπήσουν” από μέσα
• Τα παιδιά των παιδιών των αριστερών της φυλακής και της εξορίας επικαλούνται ότι έχουν κληρονο��ήσει αυτοδίκαια τη δόξα των θυσιασθέντων προγόνων τους (ενώ οι ίδιοι ζούνε “ως αγοραία συναλλασσόμενοι”.
• Τα πουλέν της αριστερής διανόησης που μπαινοβγαίνουν στα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών των “διαπλεκόμενων ιδιοκτητών”, μόλις ξεβαφτούν κατηγορούν τα ΜΜΕ ως κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων.

Μην έχοντας πλέον ταυτότητα ο Έλληνας, θα γραπωθεί πάνω σ’ αυτόν που θα του προσφέρει τις καλύτερες ψευδαισθήσεις. Μην ελπίζουμε σε μεταμνημονιακή αυτογνωσία ή σε κανονικότητες. Ο μέσος Έλληνας περιμένει να φύγει η κρίση, να διώξει όσους πολιτικούς δεν τον στήριξαν και να συνεχίσει να “κάνει τα ίδια”, να ζει δηλαδή με τον ίδιο άνομο και έκνομο τρόπο.

Ο Διαφωτισμός δεν πέρασε από τη χώρα μας και οι περισσότεροι “πεφωτισμένοι” κινούνται με δανεικές μπαταρίες.

Θα αργήσει να έρθει το Φως σ’ αυτή τη χώρα του Ήλιου.

ΥΓ: Θα ήθελα να δω τ’ αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που θα ρωτούσε τους Έλληνες αν θέλουν ν’ αλλάξουν συνήθειες μετά την κρίση, ποιες συνήθειες, πότε, πώς, κλπ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top