Αύριο νεκρώνει όλη η Ελλάδα και ο Χουλιαράκης μιλά για επιτυχία της κυβέρνησης

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

​Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους, αγωνιούν για το πώς θα αποπληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους, βλέπουν τα εισοδήματα και τις δουλειές τους να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και βγαίνουν αύριο Πέμπτη στους δρόμους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κάνει λόγο για … επιτυχία της κυβέρνησης!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Χουλιαράκης χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, που ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, τον καθορισμό χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο της τάξης του 7,25% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά την κύρωση του απολογισμού και του ισολογισμού του κράτους του 2013, ο κ.Χουλιαράκης είπε πως το κλειδί της επιτυχίας του νέου προγράμματος είναι οι χαμηλότεροι δημοσιονομικοί στόχοι για το πρωτογενές ισοζύγιο, επισημαίνοντας πως απεγκλωβίζει την ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο της προκυκλικής δημοσιονομικής πολιτικής και, μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους, επιτρέπει την ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ.Χουλιαράκη, οι χαμηλοί δημοσιονομικοί στόχοι επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αποφύγει τη λήψη ...περαιτέρω μέτρων στα επόμενα τρίμηνα και δημιουργεί τον χώρο για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντας το "success story" αντιπαράδειγμα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, καταλογίζοντάς της «αδιέξοδη» οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι έσφιξε υπερβολικά «τα λουριά» στην αρχή της θητείας της και στο τέλος τα χαλάρωσε προ των ευρωεκλογών για να μαζέψει ψήφους.

Ο κ.Χουλιαράκης τόνισε μάλιστα ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε μαθήματα οικονομικής ιστορίας από τους λανθασμένους μακροοικονομικούς σχεδιασμούς της τριετίας 2012-2014, λέγοντας πως «τα μελλοντικά βιβλία οικονομικής ιστορίας θα αναφέρουν ότι η προκυκλική δημοσιονομική πολιτική, με την επιθετικότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, οδηγεί σε βάθεμα και όχι σε έξοδο από την ύφεσ��».

«Χαίρομαι που ο κ.Βενιζέλος αναγνώρισε ότι είχε γνώση της λανθασμένης πολιτικής, αλλά αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση» είπε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να αντισταθμίζεται από αντίστοιχα μέτρα επέκτασης, και το δικό μας μέτρο ενσωματώνει τέτοια μέτρα με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top