Ολάντ στο δείπνο Παυλόπουλου: ΤΩΡΑ είναι ώρα δράσης για το ελληνικό χρέος!

Αιχμές Παυλόπουλου για Ευρωπαίους και λιτότητα: Να κάνουν αλλαγές και αυτοί, όχι μόνο εμείς

Ξεκάθαρη θέση για το ελληνικό χρέος πήρε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού.
Ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι είναι ώρα πλέον να ανοίξει το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους!
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους, καλώντας τους εταίρους να κάνουν και αυτοί αλλαγές με πρώτη και καλύτερη την πολιτική της λιτότητας…
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να κάνουν και οι εταίροι αλλαγές
«Οι Έλληνες δεν μπορούν να φανταστούν την Ελλάδα εκτός ΕΕ. Αλλά και η Ευρώπη δεν είναι νοητή χωρίς την Ελλάδα» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού καλωσόρισε τον Φρανσουά Ολάντ και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.
2393805.jpg
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της και άφησε αιχμές για την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει η Ευρώπη: «Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να διαφοροποιηθεί η πολιτική που ακολουθήθηκε. Η πολιτική λιτότητας δεν έφερε τα αποτελέσματα που είχε ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρωζώνη. Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλά και οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν αλλαγές. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαί��υ και του ESM. Μέσα από την αλλαγή η Ευρώπη θα ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της».
Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός εκφράσθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ και πως θα φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του, ενώ επεσήμανε εκ νέου ότι οι εταίροι και οι δανειστές επιβάλλεται να κάνουν διορθώσεις «αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας καθώς και με την ως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας, καθώς η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει αν διαχειριστεί τις μεγάλες ροές προσφύγων, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, κατέφυγε στην… Αρχαία Ελλάδα για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει αφενός να εμπνευσθεί από τον, κορυφαίου συμβολισμού, τρόπο με τον οποίον η Αρχαία Ελλάδα αντιμετώπιζε τους Ικέτες, όταν προσέφευγαν στα Ιερά για να προστατευθούν από τους διώκτες τους. Και, αφετέρου, να επιβάλλει, με το κύρος και την ισχύ της, το οριστικό τέλος των εστιών πολέμου στην Μέση Ανατολή».
Ολάντ: Φέρθηκε υπεύθυνα ο Τσίπρας - Τώρα είναι ώρα δράσης για το ελληνικό χρέος
Ο Φρανσουά Ολάντ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έστειλε ισχυρό μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι «η δική του επιλογή ευθύνης και θάρρους ώστε να παραμεί��ει στην Ευρωζώνη θα του επιτρέψει να ξαναβρεθεί στην τροχιά της ανάπτυξης, χάρη στην αποφασιστική δράση της κυβέρνησής του».
2393788.jpg
Ο Γάλλος Πρόεδρος επεσήμανε ότι χαίρεται που βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, διότι συνήθως τον συναντά στην Ευρώπη, και εξήρε την «επιλογή υπευθυνότητας» που έκανε με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.
Ο Ολάντ ξεκαθάρισε ότι παράλληλα με την επιλογή της Ελλάδας, έκανε και η Ευρώπη μια επιλογή, της αλληλεγγύης, και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους: «Πλέον πρέπει να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το δημόσιο χρέος. Επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε σ’ αυτό το θέμα, ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους για την οικονομία».
Επισημαίνοντας ότι η Γαλλία θα παρακολουθεί στενά το θέμα της εφαρμογής του προγράμματος, ο Ολάντ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων καθώς «θα πρέπει να επανιδρυθεί το ελληνικό κράτος ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του».
Ειδικότερα, στάθηκε σε θέματα φορολογίας και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ξεκαθαρίζοντας ότι η Γαλλία θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας.
Ο Ολάντ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι τα σύνορά μας, ο προμαχώνας μας, είναι ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τα προστατεύσουμε».
Τέλος, ο Γάλλος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για την εξαιρετική υποδοχή, εξήρε την ευρυμάθεια και την μακρά πολιτική διαδρομή του και τον χαρακτήρισε φίλο της Γαλλίας και της Ευρώπης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top