Βερναρδάκης- Κατρούγκαλος: Επιτάχυνση των πειθαρχικών για τους επίορκους

Πως δικαιολόγησαν την επιστροφή επίορκων στο Δημόσιο

Την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκλη��ωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Και οι δύο σε δηλώσεις τους έπειτα από σχετική συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη σφοδρή κριτική που έχει ασκηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και για την ολιγωρία της κρατικής μηχανής ακόμη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις (όπως στην επιστροφή παιδεραστή στην υπηρεσία του!).

Από τις αρχές του έτους υπήρχαν 903 περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχθούν, ενώ σήμερα εκκρεμούν 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

Αυτά έπρεπε να είχαν συνεδριάσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη κυρίως λόγω της προκήρυξης και διεξαγωγής των εκλογών, όπως υποστήριξαν οι δύο υπουργοί. Γι’ αυτό το λόγο, όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, θα δοθεί νέα παράταση πριν από την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας, όπου θα γίνει προσπάθεια οι περιπτώσεις αυτές να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top