Τσίπρας από Σύνταγμα: Την Κυριακή παίρνουμε εντολή 4ετίας για να αλλάξουμε την Ελλάδα

«Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι καθοριστικό για όλη την Ευρώπη»

Τσίπρας από Σύνταγμα: Την Κυριακή παίρνουμε εντολή 4ετίας για να αλλάξουμε την Ελλάδα

​«Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό, ο αγώνας μας θα έχει συνέχεια και θα φτάσουμε στη μεγάλη νίκη του λαού μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως την Κυριακή ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ «την 3η και τελική εντολή τετραετίας ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖ�� μικρή παρένθεση» διαβεβαίωσε ο ίδιος, καταγέλλοντας για άλλη μία φορά πως υπήρχε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με την πιστωτική ασφυξία και την παγίδα του Grexit».

23685.jpg

«”Όχι” στο πιο παλιό από το παλιό, τη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη»

«Πρόκειται για σκοτεινά σχέδια σε σκοτεινά δωμάτια αλλά λογαριάζουν χωρίς τη λαϊκή επιθυμία» πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας τους Έλληνες να πουν «όχι» στο «πιο παλιό από το παλιό, που είναι η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη».
«Δώσαμε τον σκληρό αγώνα της διαπραγμάτευσης μέσα σε συνθήκες πολέμου και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δώσουμε τέλος στη λιτότητα και τον οικονομικό αφανισμό. Ο αγώνας αυτός συντάραξε όλη την Ευρώπη» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως η Γηραιά Ήπειρος είναι χωρίσμενη «σε δυνάμεις της προόδου και σε δυνάμεις της συντήρησης» και πως «τα στρατόπεδα έχουν σχηματιστεί και οι συγκρούσεις θα είναι μεγάλες».

«Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι καθοριστικό για όλη την Ευρώπη»

«Το αποτέλεσμα των δικών μας εκλογών θα είναι καθοριστικό για την υπόλοιπη Ευρώπη. Φανταστείτε τι δύναμη θα δώσει μια νίκη μας σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία που έχουν σύντομα εκλογές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είναι πια μόνος του στις Συνόδους Κορυφής» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
23491.jpg
«Ποια Ευρώπη οραματιζόμαστε; Του φούρναρη της Κω ή του Ούγγρου πρωθυπουργού»
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ρωτώντας «ποια είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε;».
«Είναι η Ευρώπη του φούρναρη της Κω που μοιράζει τρόφιμα από το υστέρημά του στους πρόσφυγες ή του Ούγγρου πρωθυπουργού που μοιράζει σφαίρες και δακρυγόνα και υψώνει φράχτες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δύο μάχες που θα δώσει η Ευρώπη
Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δύο μάχες που θα δώσει το επόμενο διάστημα η Ευρώπη είναι η μάχη κατά της καταστροφικής λιτότητας και η μάχη για να επανέλθει η αλληλεγγύη.
Επίθεση για χρέος και Λίστα Λαγκάρντ
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το χρέος ρωτώντας αν θα έφερνε κανείς καλύτερη συμφωνία από αυτή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μπορούσαν να φέρουν αυτοί που δεν πήραν καμία δέσμευση για το χρέος και έλεγαν ότι είναι βιώσιμο;».
Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν δεν την άνοιξαν γιατί «κινδύνευαν να βρουν τους εαυτούς τους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει»
Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχουν πολλά ακόμη να γίνουν στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, ενώ ζήτησε την ψήφο των πολιτών για μια κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας σε σταθερό έδαφος για μεγάλες τομές «με την ίδια αποφασιστικότητα που δείξαμε στο εξωτερικό, για να συγκρουστούμε με τους θύλακες της διαφθοράς».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Δεν θα είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει. Καμία ψήφος χαμένη, κάθε ψήφος χαμένη πάει στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει η ελπίδα συνέχεια στην Ευρώπη» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top