Μεϊμαράκης: Αναγκαστικά θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Δεν θέλησε να σχολιάσει το ζήτημα Φλαμπουράρη

Μεϊμαράκης:  Αναγκαστικά θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας
«Αναγκαστικά θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες ώστε να μην συνεργαστούμε», ενώ όσον αφορά το σενάριο συνεργασίας που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για μετεκλογική συνεργασία, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, ώστε να γλιτώσουμε τις εκλογές» διερωτήθηκε. Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι όπως διαφαίνεται μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ αν είναι πρώτο κόμμα θα κυβερνήσει μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Αν φοβάται να είναι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση απάντησε: «Τι να φοβόμαστε; Το ζητούμενο δεν είναι ότι φοβόμαστε αλλά η χώρα δεν μπορεί να μπει σε αυτή την περιπέτεια».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε ότι θα διορθώσει το Μνημόνιο και ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους, δίνοντας αναπτυξιακή τροχιά στην οικονομία με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις, την επανέναρξη των μεγάλων έργων κ.α.

«Αν φτάσουμε τον Φεβρουάριο και έχουν επιτευχθεί οι μεγάλοι στόχοι, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και μπορούν να μας βοηθήσουν. Αν όμως κάποιος σας πει ότι πριν το α΄ εξάμηνο του ’16 θα μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση, θα σας πει ψέματα».

Για το ζήτημα Φλαμπουράρη αρκέσθηκε να πει «εγώ δεν το σχολίασα, η ΝΔ δεν το σχολίασε, περιμένουμε να δούμε». Πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ: «εγώ δεν έβαλα αυτά τα θέματα μπροστά στον δημόσιο διάλογο, δεν δηλητηριάζω τον δημόσιο βίο. Εγώ δεν πήγα στις Σκουριές όπου θα με δέχονταν θερμά, αλλά θα δίχαζα την τοπική κοινωνία».

Σε αντιδιαστολή ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε τον κ. Καμμένο «να κάνει την βρώμικη δουλειά» με τις εις βάρος του αναφορές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τον οποίο και κατηγόρησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top