Bloomberg: Θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύντομα-Είναι δεδομένο

Εκτιμήσεις οικονομολόγων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο

Bloomberg: Θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύντομα-Είναι δεδομένο

Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να ήταν αδιανόητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τώρα όμως οι οικονομολόγοι λένε ότι είναι δεδομένη. Αυτό επισημαίνει δημοσίευμά του πρακτορείου Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, το 94% των 36 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg στο διάστημα από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θεωρούν πολύ πιθανή την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αν και τον Ιούλιο τα πράγματα φαίνονταν άσχημα για την Ελλάδα, πολλοί οικονομολόγοι θεωρούσαν πιθανό ένα Grexit και η ελάφρυνση του χρέους ήταν άπιαστο όνειρο για τη χώρα της ΕΕ με το υψηλότερο χρέος, η οπτική για το θέμα του χρέους μέσα σε δύο μήνες έχει αλλάξει, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αν και μία πραγματική διαγραφή του τρέχοντος χρέους είναι απίθανη, η βοήθεια (στην Ελλάδα) θα λάβει τη μορφή χαμηλότερων επιτοκίων, αναστολής πληρωμής τόκων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και αποπληρωμής», δήλωσε ο Ραλφ Βάιντενμαν, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα διεξαχθούν «αμέσως μετά» την πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, η οποία θα αρχίσει πιθανόν τον Οκτώβριο, όπως έχει ανακοινώσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top