Στα «μαχαίρια» κυβέρνηση και ΝΔ μετά την «πόρτα» Τσίπρα στον Μεϊμαράκη

«Βροχή» οι ανακοινώσεις, οι αιχμές και οι κατηγορίες-Πρώτη ανάρτηση:23/08/2015 18:45

​Σφοδρή αντιπαράθεση και "πόλεμ��" ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόσκληση σε συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που του έχει αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επίθεση της Συγγρού στον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε μέσω ανακοίνωσης «καθεστωτική αντίληψη», προκάλεσε την αν��ίδραση του Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον κ.Μεϊμαράκη για «σκόπιμα ψεύδη» και «πρακτικές του χθες», γεγονός που εξόργισε την Συγγρού, η οποία και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «αλαζόνα» τον πρωθυπουργό.

«Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία. Η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες» τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ και προσθέτει ότι «η αλαζονεία τυφλώνει». Όπως καταγγέλλει η Συγγρού, «καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό». «Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης», καταλήγει η Ν.Δ.

Νωρίτερα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την “εκτόνωσή” της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί “καθεστωτική αντίληψη” την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. “Πρακτική του χθες” είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη "μονιμοποίηση" ενός προσωρινού Προέδρου» τόνιζαν.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ.Μεϊμαράκη, το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε τον πρωθυπουργό στο κινητό του αλλά και στο γραφείο του. Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ Μεϊμαράκη, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, του είπε ότι δεν θέλει να συναντηθούν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή γι' αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα.

Το «ΟΧΙ» του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση.

«Εδώ και ένα μήνα ο κ.Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που εξόργισε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές».

Δείτε επίσης:

Πέμπτη προκηρύσσονται εκλογές - Στον "αέρα" το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top